Nevím jestli to sem úplně přesně patří a jestli to někomu pomůže- včera jsem slavnostně spustil systém akumulace dešťové vody: Střecha cca220m2(ještě přibude svod ze zahradního přístřešku cca 15m2), přes "čističku" vlastní výroby do akunádoby 6m3 z polypropylenu zakopaná v zemi, z nádrže rozvod 32mm pe trubkou do domu a z domu samostatný vývod ven na zahradu pro závlahu(cca 200m2 tráva a cca 30jehličnanů) tak aby se dal na zimu tento krátký vývod vypustit a v nezámrzné hloubce šla do domu voda jen pro splachování WC a pračku. Na zahradu jde voda přímo z akunádoby do domovních rozvodů přes jemný mechanický filtr a pak přes opakovaně plnitelnou patronu na aktivní uhlí. Praní zatím nevyzkoušeno, do wc jde voda zatím čistá jako křišťál bez zápachu (nutno podotknout že přestože v předřazené čističce před nádobou se voda kazí a vyloženě páchne, v jímce je relativně čistá, jemný kal který prošel je usazen na dně a na stěnách a voda jako taková vůbec nezapáchá, spíš jemně voní po pylu z přilehlé louky) Tím že je vše nově zapojeno nemám zatím zkušenost na jak dlouho jedna náplň aktivního uhlí vydrží (bohužel nemám v systému zatím podružné měření tak ani neumím zatím říct jaké budou průtkoky 2x wc, 1x pračka a jedno místo na občasné umývání auta. Pro pohon celé této soustavy použito čerpadlo Divertron 1000, mám malé výškové převýšení od nádrže do domu takže tlakově bohatě stačí, v místě expanzky tlačí něco kolem 2,6baru, expanzku jsem dal zbytečně velkou (24litrů) stačila menší, čerpadlo má dlouhou dobu doběhu než vypne, vyřeším tak že expanzku natlakuju na víc aby jen chytala tlakové rázy a vykryla nějaké to případné prokápnutí splachovače. Jak jsem napsal, systém vpodstatě běží jeden den (čerpadlem zalévám zahradu už asi 14 dní), tudíž na nějaké závěry je zatím brzy ale mám obavu že kdyby bylo delší dobu sucho, je pro výše popsanou sestavu 6m3 zásobárny dešťové vody málo, (ačkoliv na uváděnou plochu střechy větší nádobu nemá smysl mít protože se prostě nebude mít z čeho plnit... ale znovu opakuji, asi je ještě brzy na nějaké soudy, uvidíme po první sezoně) Radim