U příspěvku -co s vlašskými ořechy-jsem si přečetla diskuzi o zavařování v mikrovlnce, tak vám napíšu svoji zkušenost.V Receptáři vloni v srpnu vyšel článek o zav.v mikrovlnce.Protože pořád postupně dorůstaly okurky na zavařování, ale nebylo to na zavař."ve velkém",hned jsme to vyzkoušeli, i když se přiznám, měli jsme také obavy, abychom mikr.nezničili.Je to, ale opravdu v pohodě, zavařovali jsme opakovaně! A teď popis podleR: Můžeme zavařovat vše, co zav.ve vodní lázni: okurky, kompoty,houby, marmelády,hotová jídla.Základní nastavení: sklenici o objemu 0,7l necháme v mikr.6 min.při výkonu 700W.Sklenice můžeme v mikr.zavařovat i s víčky(nevadí ani kovová!),jen je neplníme až po okraj, ale pod víčkem musí zůstat mezera, což je stejné, jako při zav.v hrnci.Dobu zav. menších sklenic zkrátíme v poměru odpovídajících velikosti.Např.sklenici 0,3l zavařujeme při výkonu 700W jen 3 min.Pokud je sklenic více, uvedené časy násobíme jejich počtem(4 skl.při 700Wx6min=24min.)a do mikrov.je stavíme na otočný talíř po jeho obvodu, nikoliv na střed! TABULKA :1 SKLENICE 0,7l 700W-6min.-750W-5,6min.,800W-5,3min.,850W-5min.,900W-4,6min.No, ta tabulka..Ale já to jinak napsat neumím, tak doufám, že se v tom vyznáte.Snad vám to někomu pomůže.Zdravím všechny B.