Zavařování v mikrovlnce
|
|
|
|
Berta - Stříbrný Zahrádkář (127) - 185.153 (?) 19.4.2010 20:05
Pane Miloši, zavařovali jsme v mik.jen okurky a houby.Nic jiného jsme nezkoušeli, protože např.kompoty a maso zavařujeme vždy najednou ve větším množství.To zas děláme ve staré pračce s přihříváním, protože se tam hodně vejde.Taky si nedovedu představit, že bych tam zavařovala třeba maso, které vaříme jeden den 2 hod.a druhý ještě hodinu.Ale na to menší množství je to v pohodě.To tvrdé ovoce a zelenina, jak píšete, se holt musí vyzkoušet.Jinak, nic se nezkazilo, víčka držela dobře, víčka byla Omnia a zavírají se "hlavou" před zavařováním, jako když zavařujeme v hrnci.B.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Berta - Stříbrný Zahrádkář (127) - 185.153 (?), 19.4.2010 16:49, zobrazeno: 125536x
U příspěvku -co s vlašskými ořechy-jsem si přečetla diskuzi o zavařování v mikrovlnce, tak vám napíšu svoji zkušenost.V Receptáři vloni v srpnu vyšel článek o zav.v mikrovlnce.Protože pořád postupně dorůstaly okurky na zavařování, ale nebylo to na zavař."ve velkém",hned jsme to vyzkoušeli, i když se přiznám, měli jsme také obavy, abychom mikr.nezničili.Je to, ale opravdu v pohodě, zavařovali jsme opakovaně! A teď popis podleR: Můžeme zavařovat vše, co zav.ve vodní lázni: okurky, kompoty,houby, marmelády,hotová jídla.Základní nastavení: sklenici o objemu 0,7l necháme v mikr.6 min.při výkonu 700W.Sklenice můžeme v mikr.zavařovat i s víčky(nevadí ani kovová!),jen je neplníme až po okraj, ale pod víčkem musí zůstat mezera, což je stejné, jako při zav.v hrnci.Dobu zav. menších sklenic zkrátíme v poměru odpovídajících velikosti.Např.sklenici 0,3l zavařujeme při výkonu 700W jen 3 min.Pokud je sklenic více, uvedené časy násobíme jejich počtem(4 skl.při 700Wx6min=24min.)a do mikrov.je stavíme na otočný talíř po jeho obvodu, nikoliv na střed! TABULKA :1 SKLENICE 0,7l 700W-6min.-750W-5,6min.,800W-5,3min.,850W-5min.,900W-4,6min.No, ta tabulka..Ale já to jinak napsat neumím, tak doufám, že se v tom vyznáte.Snad vám to někomu pomůže.Zdravím všechny B.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Berta - Stříbrný Zahrádkář (127) - 185.153 (?), 19.4.2010 20:05
Pane Miloši, zavařovali jsme v mik.jen okurky a houby.Nic jiného jsme nezkoušeli, protože např.kompoty a maso zavařujeme vždy najednou ve větším množství.To zas děláme ve staré pračce s přihříváním, protože se tam hodně vejde.Taky si nedovedu představit, že bych tam zavařovala třeba maso, které vaříme jeden den 2 hod.a druhý ještě hodinu.Ale na to menší množství je to v pohodě.To tvrdé ovoce a zelenina, jak píšete, se holt musí vyzkoušet.Jinak, nic se nezkazilo, víčka držela dobře, víčka byla Omnia a zavírají se "hlavou" před zavařováním, jako když zavařujeme v hrnci.B.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 22.4.2010 17:58
Mikrovlnka je laděný rezonátor s tzv.stojatým vlněním .Každé takové vlnění má sinusoidní průběh s maximy a minimy.Pokud máte mikrovlnku bez pohyblivého roštu a brambory jsou ve velké míse, pak je možný tento efekt. Chce to otočný rošt a menší nádobu(y). AB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 22.4.2010 19:26
Ano, pokud šlo v uzavřeném prostoru měřit, našla by se v určitých místech maxima a naopak místa s nulovou energií. AB
|
|
|
|
|
|
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 24.242 (?), 22.4.2010 21:22
mám mikrovlnku Miele, otočný talíř nemá a dokonce je vnitřek kovový
netuším jak to funguje, ale proti jiným mikrovlnkám s otočným talířem tady je problém nestejnoměrného ohřevu jen zlomkem problému co u jiných
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.80 (?), 19.7.2010 21:37
Pokud mikrovlnka nemá otočný talíř, tak jsou mikrovlny rozdělovány na vstupu do prostoru obvykle takovou vrtulkou, která je poháněna proudem vzduchu- něco jako ventilátor. Je to z důvodu aby se potraviny rovnoměrně prohřívaly.
Pepa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|