Záhradníctvo Limbach



host - 136.144 (?)
11.9.2024 6:46

No jo, pokud se dnes člověk chce vyhnout soudům, musel by s nimi počítat dopředu, protože v případě výsadby více odrůd na jednu parcelu třeba i od několika školkařů nebo prodejců by člověk potřeboval minimálně notářský zápis, ne li přímo službu osobního advokáta. Biegler

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                  
host - 104.58 (?), 10.9.2024 22:45

Dobre že ste to pripomenuli. Zvažoval som aj túto možnosť, že sadenica je z dovozu. Ale podľa údajov k sadenici je vyprodukovaná v ich záhradníctve.  

Správne spomínate v príspevku, že pri zámene sú niektoré veci nejasné. Kúpno-predajné podmienky sú pri rastlinách zadefinované dosť povrchne. Pritom zámena môže mať ďalekosiahle následky. Keďže ako uvádzate na zámenu sa môže prísť až po niekoľkých rokoch a zákazník za ten čas vynaloží značné množstvo času, práce a prostriedkov aby vypestoval odrodu stromu, ktorá sa nakoniec ukáže byť omylom. 

Záhradníctva ktoré podvádzajú zrejme kalkulujú, rátajú s tým, že ľudia sa sklamú, ale zmieria sa s tým, takže ich nebudú žalovať pre strom. Ale pri produkčnom sade, založenom z mylnej odrody by som si v tom istý nebol. Možno sa to už aj udialo a ovocinári vymáhali od predajcu náhradu škôd súdnou cestou. Lebo v podnikaní ide o veľké peniaze. Takže ktovie. 

                     
host - 136.144 (?), 11.9.2024 6:46

No jo, pokud se dnes člověk chce vyhnout soudům, musel by s nimi počítat dopředu, protože v případě výsadby více odrůd na jednu parcelu třeba i od několika školkařů nebo prodejců by člověk potřeboval minimálně notářský zápis, ne li přímo službu osobního advokáta. Biegler

                  
host - 91.196 (?), 11.9.2024 8:21

Já nenasazuju druhým psí hlavu, protože chodím jen ve svých sandálech. Jen se mi nezdá rozsáhlé pojednání o věci, kterou řeším za Á u prodejce, teprve když ten reaguje jinak, než je v reklamačním řádu stanoveno hledám oporu např. u Černých ovcí v Čtblush. Zakladatel uvádí termín, kdy svou dřevinu pořídil-tedy začátek letoška, to by snad reklamovat šlo-prý není té povahy, ale tady se svěřuje statečně!? To je -omlouvám se něžnému pohlaví-takové dámské, či spíš jako v putyce u píva, SPCH.

                     
host - 250.237 (?), 11.9.2024 16:01

Objednávala jsem v Limbachu 4x nebo 5x od 2016 do 2022. Vždy jsem byla maximálně spokojená s dodanými rostlinami i ochotou prodejce. Objednávala jsem drobné ovoce, vinnou révu, ovocné stromky, 3 ořešáky nedostupných odrůd (všechny už plodí a odrůdy souhlasí) a dva tomely.

Pán je nekonfliktní povaha, tak místo aby řešil reklamaci u prodejce, nableje na Limbach tady ve foru.

                     
host - 109.96 (?), 11.9.2024 23:08

Len Vy viete, čo ste kedy objednávali a ako to dopadlo. K tomu sa nemôžem vyjadriť. Môžem písať len o svojej skúsenosti. Mimochodom, nevidím žiadna súvisloť medzi Vašim a mojim nákupom. 

Nemôžem ani posúdiť odrodovú pravosť drobného ovocia, viniča, ovocných stromčekov, orechov, tomelov ktoré ste od nich kúpili. Týmito drevinami sa nezaoberám, ani ich z Limbachu nekupujem.

Téma je o vysoko mrazuvzdornom a veľmi zriedkavom olivovníku Galatsaniki, v prípade ktorého Limbach klame a predáva podvodom inú, pravdepodobne tuctovú odrodu, podľa všetkého odrodu Chalkidiki.

Ak chcete protirečiť mne, prosím. Ale dúfam, že nechcete spochybňovať odborné stanovisko gréckeho profesionálneho pestovateľa olív. Treba vyčkať do záveru roka, potom Grék s konečnou platnosťou stanoví, čo vlastne Limbach pestuje, rozmnožuje a predáva pod falošným označením Galatsaniki. 

                     
host - 109.96 (?), 11.9.2024 22:48

Je mi ľúto, že ste nepostrehli podstatu príspevkov. Vôbec nejde o tento konkrétny falošný olivovník. Ešte som nikdy v živote žiadnu sadenicu nereklamoval. Pripadá mi to ako neproduktívna strata času, aby som sa handrkoval s predajcom a navyše nesvedomitým kvôli jednej rastline.

Nenakúpil som 10 tisíc falošných stromčekov pre založenie sadu. To by som samozrejme postupoval úplne inak a to cestou súdnej žaloby. Tu ide len o jedinú sadenicu a tú bez mihnutia oka zahodím a mám to vybavené. Chcel som ju vyhodiť už o pár dní po tom ako prišla a nebolo by mi jej ani trochu ľúto. Len známy z Grécka mi pripomenul, aby som ju nechal do jesene, takže ju mám, už zarodenú doposiaľ. Z mojej strany nemám so záhradníctvom čo riešiť, viac u nich nenakúpim. Pre mňa je vec uzatvorená.

Takže nepíšem kvôli sebe, ale kvôli ľuďom, aby boli pri podobných nákupoch ostražití. To je celé a jediné poslanie tejto témy, ktorú som založil. Pretože ak si každý vyrieši "zámenu" odrôd takto diskrétne ako navrhujete, len na svojej osobnej úrovni, že to bude len reklamovať, tak takéto či podobné šudiarske záhradníctva môžu smelo prekvitať ďalej. 

Zároveň rešpektujem, že každý má právo rozhodovať sa pri nákupoch na základe svojho uváženia. Nik nemusí brať do úvahy moju skúsenosť a v spomenutom záhradníctve môže nakupovať v dobrej viere ďalej.  

                     
host - 157.20 (?), 12.9.2024 8:00

Za mě cajk a dík. Ja dobré vědět o prodejcích, kteří podvádějí vědomě, a podle toho k nákupu u nich přistupovat.

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 12.9.2024 11:32

Z Limbachu jsem nic nenakupoval. Pouze z Čaklova, Veselé u Piešťan a Klivie BA. Z Klivie jsem měl taky záměnu. Majitel se přiznal, že mi zřejmě dali do zásilky stromek z jiného balíku stromků. Spomyšl sice jedná slušně, ale pán, co tam před lety pracoval, mně napsal, že by z jejich e-shopu žádný stromek nechtěl. Dál to nebudu komentovat. Mají nejlepší sortiment v Česku (množství odrůd) a navíc většině lidí je úplně jedno, jestli dostanou stromek, který si objednali, nebo nějaký jiný, protože se v odrůdách nevyznají. Kvůli pár nespokojencům, kteří chtějí přesně to, co si objednali, se kšeft nezastaví a tudíž se ani nic v tomto ohledu nezmění.

                     
host - 247.57 (?), 12.9.2024 18:29

Ze Spomyšlu nic nemám, ale že dělají schválně záměny, tomu moc nevěřím. Jestli něco tvrdí bývalý zaměstnanec to bych za bernou minci nebral tuplem.

V posledních čtrnácti dnech jem přišel na dvě záměny u vyhlášené školky. Paní, co měla ode mne stromek Haromy, přinesla plody, dužina zelená, takže Haroma ani omylem. Druhá paní právě dnes přinesla plod Admirálu, zaplodil ji až po pěti letech a Admirál? Ani náhodou. Goldstar.  Která školka před pěti lety měla jediná licenci na množení Amirálu, zkuste hádat třikrát. U této školky je to v posledních letech záměna již po několikáté. Na náhodu nebo omyl zde nevěřím. 

                     
host - 247.57 (?), 12.9.2024 18:46

Nejhorší je, že z této školky odebírají prodejci, e shopy z celé republiky, Může se jednat o obrovské množství záměn, ne jen u jednoho zasilatele, prodejce stromků.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Homelite xl 91318.9.2024
Homelite xl 91315.9.2024
Kouří do místnosti12.9.2024
Kompresor - identifikácia9.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika