Travin a kompost

host - 81.144 (?)
10.6.2022 22:20
Já bych na trávník u domu, kde se každý den pohybuju, dám si tam kávu a nebo jen tak posedím na lavičce nikdy podobné sajrajty nedával... A to nepočítám to když pri sečení to ještě všechno dýcháte. Jedna věc je ochrana na poli nebo v sadě, ale do obytné zony se podobné věci cpát nemají... Ale je to každého věc.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Alexxa - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (79) - 93.249 (?), 10.6.2022 21:14

Me proste chybi informace o zakazu kompostovani takto osetrene travy, nenapadlo me, ze se herbicid "casem nerozlozi"... 

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2081) - 168.103 (?), 10.6.2022 22:42

Alexxa: na českém šopu pasti si prosím, kdo chcete, přečtěte všechno, co tam je o Bofixu v článku Bofix: nejčastější dotazy o selektivním herbicidu, je tam zmíněný i Travin. Odtud jsem sem přepsal nějaké informace, je tam toho ale zajímavého víc a každý, kdo chce mít doma anglický trávník a je pohodlný odstraňovat dvouděložné plevely ručně, by si to měl přečíst dříve, než začne svou pohodlnost řešit použitím herbicidu. Walter

Alexxa - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (79) - 93.249 (?), 10.6.2022 23:03

Walter: Ano to mate pravdu, verte ze me to velmi mrzí a jsem z chyby poucena.verila jsem odbornikum, kteri me travin doporučili, precetla informace na webu ZAFIDO z ktereho jsem hnojovo koupila a tam bylo hodnoceni velmi priznive. Snazim se velmi zdrave zit cely zivot, po rakovine obzvlast, prt jsem z toho velmi smutna a budu doufat, ze snad pro jednou me priroda odpusti. Mame 2000m2 travy, ono to cele vyplet by bylo nad me fyzicke schopnosti, ale to samozrejme neni omluva😢😢

host - 81.144 (?), 10.6.2022 23:11
Nezlobte se, ale 2000m2 to už je celkem pěkná louka... Můžu se zeptat jaká tam byla spotřeba toho přípravku a jak to vyšlo finančně a jak tu plochu využíváte? :-D

Alexxa - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (79) - 93.249 (?), 10.6.2022 23:21

Mame takovy "satelit " s dcerou, dva domecky vedle sebe a velkou zahradu. Mela jsem dve baleni, vyrobce udava jedno baleni na cca 700m2, nevyslo to na celou zahradu. Za dve baleni jsem dala 4000 🙈. Mame novostavby a zahradu zatim nevyuzivame, casem bude pergola a jezirko, dcera ma na sve pulce bazen. vepredu mam tri vyvysene zahony se zeleninou a podium s rajcaty. 

host - 81.144 (?), 10.6.2022 23:38
Jestli bydlíte v satelitu a máte se zahradou jiné plány tak to založení květinové louky asi nebude připadat v úvahu... Ono u pozemků kolem novostaveb se dá počítat s velkým zaplevelením než se to dá všechno dopořádku a použití chemie je opodstatněné. At se vám daří :-)

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.142 (?), 11.6.2022 10:07

No on se časem rozloží, ale trvá to dlouho. Ne jako Roundup, který je za pár dnů v půdě pryč. Někde jsem v textech zavadil o nějakých 2000 m2, jestli je to tak, pak ošetřováním takové plochy chemicky proděláte kalhoty. To se musí sekat, jinak to nejde. Sekání razantně potlačí řadu nežádoucích rostlin a pdopoří trávy.

Alexxa - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (79) - 93.249 (?), 11.6.2022 10:21

Ano sekame 1-2x tydne. Uz budu jen hnojit, zadny herbicid. Trava je okolo domu peknoucka, vzadu je vic plevele(loni na podzim zalozen). 

host - 81.144 (?), 10.6.2022 22:20
Já bych na trávník u domu, kde se každý den pohybuju, dám si tam kávu a nebo jen tak posedím na lavičce nikdy podobné sajrajty nedával... A to nepočítám to když pri sečení to ještě všechno dýcháte. Jedna věc je ochrana na poli nebo v sadě, ale do obytné zony se podobné věci cpát nemají... Ale je to každého věc.

Alexxa - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (79) - 93.249 (?), 10.6.2022 23:10

Mate pravdu, bydlim na venkove a sousedim tesne s polem a zemedelec pri postriku, hodne upusti i k nam. Je zbytecny davat do pudy jedy navic. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz