Sečení trávy po aplikaci Bofixu
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 254.73 (?), 9.7.2013 16:17, zobrazeno: 19302x
Dobrý den, chtěla bych se zeptat za jak dlouho po aplikaci bofixu můžu trávník posekat? Je nějaká minimální doba po kterou bofix v rostlinách působí nebo tak? Děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 254.73 (?), 11.7.2013 9:25
Právě, že v návodu o tom není ani zmínka. Jen je napsáno, že se Bofix může aplikovat až 2. den po sečení, ale za jak dlouho se může sekat tam není. :-/
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 77.130 (?), 4.4.2014 9:46
Já bych se chtěla spíš zeptat, kdy můžu oset trávou místa ošetřená bofixem? mám tam dvě takové lysinky v trávníku, předchozí semeno nevzešlo, ale pampelišky už začaly okupovat trávník tak, že by vykvetli, kdybych čekala na vyklíčení nového semene, takže jsem to včera stříkla, zároveň jsem koupila i nové travní semínko, ale přemýšlím, kdy tam s ním... Děkuji
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 77.130 (?), 4.4.2014 11:58
Stando, moc děkuji za vyčerpávající informaci, asi ještě počkám, vypadá to, že už vadnou, tak to za 10 dní poseču a dosiju a bude to asi nejlepší, moc díky za radu!
|
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 244.2 (?), 4.4.2014 12:06
Čím déle vydržíte bez sekání, tím lépe se některé odolnější druhy vyhubí. Zejména ty oddenkovité a hlubokokořenící mohou být "zachráněny" předčasným ostraněním listové plochy s nasorbovaným herbicidem.
Je sucho, věnujte se zásobnímu zalévání - rozdíly v růstu se projeví rychleji.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|