Krtek, hryzci - jak obnovit zničený trávník?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6642) - 147.108 (?)
15.2.2011 19:41

V první řadě byste musela zabránit ve vstupu žížalám. Řešení napsali předchozí. Zeminu rozhrabejte, odstraňte kameny, kde je propadlý povrch dosypte. Když už jsme u toho, stejně by mne zajímalo, jak to dělají na golfových hřištích, nebo anglických trávnících (v Anglii). Nemají tam krtky?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
JarkaK - (1), 6.5.2006 20:50, zobrazeno: 17324x

Prosím o radu: Naše nová zahrada má zničený trávník. Co s tím? Trávník je skrz na skrz provrtán od hryzců a krtků. Někdy se až proboří pod nohou. Ráda bych trávník vzkřísila a zkultivovala ale jako zahradník-začátečník nevím co s tím. Je nutné trávník zorat?Děkuji za radu.

Jarka K.

host - 206.2 (?), 15.2.2011 15:13

Přesně stejný problém řeším nyní i já. Trávník na zahradě je jak měsiční krajina připadá asi 20 krtin na 1 ar.Prosím poraďte co s trávníkem a jak znepříjemnit pro tento rok pobyt krtkům.Děkuji předem za radu.Marie.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 192.100 (?), 15.2.2011 16:11

Když chcete orat tak orejte, jistě se to tak dá vyřešit. Já na to používám mnohem menší techniku: Hrábě. Krtince rozhrabu a tráva zase rozhrabanou hlínou proroste. Řešení staletími osvědčené. 

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?), 15.2.2011 19:13

Zorání trávníku nic nevyřeší. Po jeho obnově se tam krtci zase vrátí.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6642) - 147.108 (?), 15.2.2011 19:41

V první řadě byste musela zabránit ve vstupu žížalám. Řešení napsali předchozí. Zeminu rozhrabejte, odstraňte kameny, kde je propadlý povrch dosypte. Když už jsme u toho, stejně by mne zajímalo, jak to dělají na golfových hřištích, nebo anglických trávnících (v Anglii). Nemají tam krtky?

j.c. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 186.101 (?), 15.2.2011 20:43

Po krtinci mi v trávníku vždy zbyde vyholené místo, větší či menší. Na podzimní Floře v Olomouci se mi podařilo od soukromého výrobce koupit ruční strojek,
s tím že ten český má menší, ostřejší ocelové hvězdičky které dokáží narušit i ušlapané místo. ale hlavně jě strojek cca v šířce hrabí cca 35 cm. Vyholené místo pohrkáme strojkem zleva i zprava, rozhodím hrstečku t. semene, zas pohrkáme čímž semeno zapravíme do země. Jde do i hraběmi ale s tímto je práce mnohem efektivnější.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 192.100 (?), 19.2.2011 14:36

Po krtinci mi v trávníku vždy zbyde vyholené místo, větší či menší.... no, když se krtinec rozhrabe během několik dní nebo týdnů, tak pod krtincem ještě bývá živá tráva, aspoň teda u mne, žádné vyholené místo, maximalně tak ta díra. A tou rozhrabanou hlínou tráva během pár dní proroste, takže s tím není z mého pohledu třeba nic dělat. Ale je fakt, že si nehraju na nějaký anglický travník, jde mi jen o takový zelený pažit.

Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 233.207 (?), 15.2.2011 21:06
Na takových plochách, jako jsou golfová hřiště nebo jiné draze zakládané trávníky, se používá síť proti krtkům, která je položena několik centimetrů (??) pod úroveň povrchu (pod trávníkovým drnem v celé ploše). Lze ji zakoupit např v Baumaxu. Zajímavé je použití ultrazvukových plašičů, kde sám výrobce upozorňuje na možnost zvýšené činnosti krtků po jejich zapnutí. Z vlastní činnosti mohu potvrdit. Zvýšil jsem počet plašičů a po několika týdnech krtek přece jenom zmizel.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz