Co na mech
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 189.123 (?), 8.3.2014 6:40
Mech je beznou soucasti biotopu, jež nazyvame lucni, to ze si nekdo usmyslil ze mech v travniku byt nema je totalne vykonstruovana zalezitost. Je smutne jak snadno podlehame tendum jez se nam snazi nekdo diktovat... A zamysleme se co je v pozadi toho diktovani- ano samozrejme penize a ne male...
Ing. Fidla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jiříček - Stříbrný Zahrádkář (463) - 211.38 (?), 8.3.2014 7:35
Ne, pochopili,je zde jasně řečeno, že mech je přirozená součást přírody, jít proti ní je hlopost, nebo jste to ještě nepochopili, že tu byla dříve jak naše hloupé nápady.
Těm, kterým toto už došlo se snaží s přírodou sžít (tedy dělat vše tak, aby si navzájem jejich činnost s přírodou rozuměla),zbytek bojuje s větrnými mlýny a platí do kapes chytrých podnikatelů, kteří dokáží nabídnout prostředky a suroviny pro realizaci (nesmyslných snů).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.40 (?), 8.3.2014 20:02
Zaujimave ake tvory netrvory vam mach pripomina. Ked v machu vyrazzi trava tak tam bude trava. Urcite nebudem kupovat specialnu tinkturu proti trave z reklamy co mi oblbuje hlavu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 175.130 (?), 8.3.2014 20:48
Dobrý večer. Musím reagovat. Když mi vyraší tráva v mechových porostech mimo skalky, tak ji tam prostě nechám - nevadí. Pokud by mi měla vyrašit tráva v mechových skalkách tak nemá šanci vyrašit, protože tráva má kořeny a ty berou živiny. Mechové skalky jsou založené na 400g/m2 geotextílii ve výkopu hlubokém 30 cm. Potom je vrstva štěrku frakce 8 -16 - 32 a na tom je rozprostřená vrstva 2 až 5 cm praného říčního písku. Na takto "sterilní" podklad je položen mech. Tudíž žádná chémie! No a o tom to celé je. Jednoduché, téměř bezúdržbové, funkční a krásné. Zdeněk
|
|
|
|
|
|
|
host - 175.130 (?), 8.3.2014 20:49
Ještě jedna fotka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 102.201 (?), 9.3.2014 9:22
Vy jste zaběhli každý někam jinam. Trávník slouží nejen na okrasu, ale je to i funkční plocha. Tazatelka jej má na terase, po níž, předpokládám, chodí, sedí a možná i lehává. K témuž účelu bude těžko sloužit mechová skalka, ať je sebekrásnější.
Přijde mi to, jako kdybych hledal pomoc, že mi zatéká do domu a obdržel radu, že takové jezírko je krásná věc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|