Ochrana dřevěného plotu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 146.23 (?), 6.7.2017 9:47
vyjety motorový olej je nepředstavitelně neekologický. jedna kapka oleje znečistí až 10000l vody. proto je to trestné.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 130.162 (?), 22.3.2011 13:51
ted jsem natíral plot z obyčejných desek vyjetým olejem. Už jsem to zkoušel před rokem a olej dobře vsáknujl do dřeva. Neměl jsem pocit že by to tak silně zapáchalo. Ted po roce už nic necítím a plot pořád drží svou hnědočernou barvu (dalo by se přirovnat k odstínu palisandru). i na staré dřevěnice byly používané vyjeté oleje a drží dodnes. A máte to zadarmo. Ale klidně si kupte Xyladekor 0,75 l za 200kč. mě ten nátěr olejem určitě vydrží více...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 141.221 (?), 17.4.2011 12:53
vyjetý olej je nejlepší impregnace ze všech luxolů, eternalů a dalších paskvilů, které vám výrobci a obchodníci nabízí. Na okolí to má vliv asi jako kuřák na dálnici.
|
|
|
|
|
|
|
suchoj - (17) - 153.71 (?), 18.4.2011 21:18
Nesmysl. Tchán také ošetřoval plot vyjetým olejem a po necelých třiceti letech se mu pomalu rozpadá. Já na stavěný plot použiji raději některou z doporučovaných lazur, pravděpodobně Luxol.
|
|
|
|
|
|
|
host - 186.98 (?), 1.8.2012 12:00
vyjetý olej je pěkná hloupost v duchu hesla "zadarmo i žloutenka dobrá..". Rodiče před 30 lety část plotu (latí) vyvařili ve vyjetém oleji, část se pak natírala luxolem. Olejové latě dlouho smrděly, ještě déle při neopatrném dotyku barvily a ve finále shnily nejrychleji a to od středu, protože dřevo hůře dýchalo a nasáklá vlhkost nevysychala. Latě po luxolu už sice nesou zbytky nátěru jen málokde, ale drží. Dan
|
|
|
|
|
|
|
|