Dobrý den,
chtěla bych si nechat vybudovat malé kombinované jezírko (tedy více okrasné) ale zároveň i koupaci- či spíše čachtací pro děti.
Bylo by umístěno na velké terase zpevněné gabiony s kameny (celý pozemek je ve svahu a je řešen formou teras) a předstvovala bych si koupaci část 2*2.5 m zcela postači. Celkový rozměr by byl tak 3*7m... místo tam mám i na dvojnásobně velké, ale obávám se příliš vysoké ceny
V místě kde budu chtít mít jezírko je již hotový výkop (bývali majitele tam chtěli mít zapuštěný bazen) jen se musí upravit a zarovnat. případná vzniklá zemina navíc by se neodvažila, mám kde ji zužitkovat na pozemku
Může jezírko končit až u zmíněné gabionové zdi? Chtěla jsem okraje přírodní, pouze pozvolný svah bez betonování. Ale u těch gabionu bude asi betonování nutné...
Od firmy potřebují upravu projekt, výkopu,instalci geotextilie a zabudovaní techniky..
Nevim, jak se k navrhum firem na filtry podobné věci stavět... z vašich příspěvku. našla jsem firmy, co píšou, že cena za m2 je 2400kč s cenou techniky .
Pak by cena byla 50 000kč... Zde jsem ale četla že za tuto cenu není možne jezírko postavit...
Představovala bych sicenu do 60 000kč... je to realné? najdu firmu která zvladné realizaci za tuto cenu? nebo mám začit svépomoci (s pomoci kaaradu stavařu a pak jak se tady psalo...)
Děkuji za rady a názory
Olga