Okrasné kačeny na zahradě
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Zahradník - Zlatý Zahrádkář (509) - 48.26 (?), 20.1.2009 23:26
Obávám se, že na malém jezírku to nebude možné, protože kačeny na zimu odlétají pryč zimovat jinam, patrně by se přidali k ostatním.Dále kačeny mají rády bujný porost u vody, jpokud se jedná o divoké, které jsou svým zbarvením atraktivnější, ale potřebují nějakou dobu na zvyknutí si na člověka, pokud se jedná o chovné kachny, nevím,jak se chovají přez zimu.Láďa.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 169.122 (?), 23.1.2009 15:32
ještě něco, zhora bych je zakryl jen chovatelskou sítí, která vyjde na 22kc za m2..jelikož krahujec je dravec jak má být!! pokud se jedná o zamrznutí, kachny budou celou dobu kroužit po vodě aby jím nezamrzla, bohužel když je kolem -15 už je to nad jejích síly a musíte pomoc vy a nebo synátor, mandarinky a karolínky jsou dutinový ptáci tak na hnízdění potřebují dutý špalek nebo budku který je na vyšším místě stačí i do metru... nemějte z ničeho strach, je to něco užasného chovat okrasnou vodní drůbež... škoda že já sám bydlím v paneláku..toto všechno pomáhám kamarádovi..
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 214.234 (?), 23.1.2009 15:52
No, s tím kroužením kachen po rybníku aby nezamrzl, to je teda asi pěkná blbost. Babička mívala kačeny i rybníček a že by tam kachny v zimě rejdily aby voda nezamrzla, tak to jsem nikdy neviděl. Přes zimu se kachny ani k vodě snad nepouštěly, ale byly pěkně zavřené se slepicemi v kurníku.
Navíc kolem rybníčku ani snad tráva nerostla, jak to tam bylo zdupané od těch kachen a předpokládám, že by to dopadla stejně i okrasného. Navíc jsem měl vždycky dojem, že v tom rybníčku, i když do něj byl trvalý i když slabý přítok vody, voda dost nevoněla.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 169.122 (?), 24.1.2009 11:41
no tak na Ferdův dotaz snad ani nemá cenu reagovat... někdy se podívej ve městě na řeku co dělají kachny a labutě když mrzne... do kurníku nechodí
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 169.122 (?), 24.1.2009 11:47
|
|
 |
|