Kde sehnat dafnie
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 112.55 (?), 15.8.2016 18:28, zobrazeno: 12518x
Dobrý den, mohl by prosím někdo poradit kde sehnat živé dafnie?
Děkuji Marcela
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 187.216 (?), 15.8.2016 19:07
V toto roční období je dafnií plná většina rybníků a ostatních stojatých vod.
Stačí podběráček se síťkou z dámské punčochy a "lovit s ním ve vodě" nebo pokud je k dispozici zdroj energie, tlačit přes tuto síťku vodu čerpadlem.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 94.35 (?), 16.8.2016 11:40
Děkuji za odpověď, asi mi nic jného nezbyde.
Marcela
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 94.35 (?), 16.8.2016 13:37
Vyčetla jsem, že jsou výborné do jezírka jakožto požírači řas.Rozhodla jsem se to vyzkoušet, ovšem zjistila jsem, že u nás nejsou skoro k sehnání, jedině jak tady někdo psal, tak volně v rybníku.Marcela
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 68.213 (?), 16.8.2016 15:51
Dafnie se chytaly ve stojaté vodě v takových rybníčkach v lukách.Postupně ubýval jejich výskyt.Stal se z nich výhodný artikl pro akvaristy.Dafnie opravdu čistí vodu neboť tyto rybníčky bývaly křišťávě čisté.V normálním rybníku jí těžko najdete prože ryby je vyžerou.Pokud budou z Akvaristiky jako živé krmivo tak pozor na to aby to byly skutečně dafnie.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 114.253 (?), 16.8.2016 18:12
Perloočka, dafnie najdete v každém rybníku. Jdou tuším proti větru, tak jestli je nechytnete na jednom břehu, bežte na protější. Výhodný artikl to asi není-100 ml za dvacet korun, suší se na zimu nebo sušené někdo používá, protože se bojí zavlečení chorob z rybníku. Při sušení pěkně smrdí i usušené trošku "jedou". V některých rybnících jich ale může být poskromnu, protože se rybníky musí hnojit a to dělá málo kdo.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 58.240 (?), 16.8.2016 21:57
Těhle malých potvůrek je spousta druhů, nejlépe se zaptat nějakého akvaristy, kam na ně chodí. Nejčastěji je najdete v nějakém návesním rybníčku - kachňáku s vodou ne moc čistou. Někdy to vypadá jako hustější polévka. Do síťky ze staré punčochy jich můžete nachytat třeba vědro, ale při delší přepravě se snadno udusí. pH
|
|
 |
|
 |
|
|
 |