Kam dát rybičky

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?)
29.11.2010 13:28

My to máme vyzkoušené k mínus 20 stupňům, a do téhle hranice to funguje v pohodě.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 191.180 (?), 28.11.2010 12:27

Pokud čerpadlo rozstřikuje vodu v nějakém úzkém slabém praménku, zvyšuje se s tím riziko, že to při velkých mrazech zamrzne.Mám zkušenost, že je to dobré uzpůso jako když teče voda jako z kohoutku.Pokud Vám ale bude fungovat to co na jezírku máte tak bych to nechal.Chce to vyzkoušet.Jak ho dát huboko pod hladinu je otázka.Já to měl vždy tak, že voda vytékala skoro nad čerpadlo, takže nezamrzalo.Teda lhal bych.Jednou bylo částečně zamrzlé, protože se zaneslo a pramen vytékající vody nebyl už tak silný.Doloval jsem ho těžce.Led kolem čerpadla jsem zeslaboval proudem horké vody z konvičky na pokojové květiny.Nakonec jsem ho i s hroudou ledu hodil doma do umyvadla a očistil a dal zpět.

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 29.11.2010 9:46

Díky za fotografii, to fontánové čerpadlo půjde myslím použít. Buď jej nechte běžet tak, jak je, jen snižte trochu výšku výstupní trubky s tryskou - a to tak, aby nekoukala nad vodu, ale byla těsně pod haldinou, a tu jen pomalu čeřila.  Neměla by stříkat nad hladinu.
Pokud půjdete do toho plováku - funguje to tak, že voda podtéká pod plovákem (nad hladinu se vůbec nedostane), a kolem plováku pak vytváří takovou malou "vlnku" - a to stačí k tomu, aby hladina kolem něj zůstala volná.
Podotýkám, že ať už zvolíte jakýkoli způsob, čerpadlo musí bežet nepřetržitě - na tom je to celé postavené

host - 223.249 (?), 29.11.2010 13:01

Mám zkušenost, že pokud ho jen pomalu čeří, tak při velkých dlouhodobých mrazech zamrzne.Je to možná k nevíře, ale zamrzne.

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 29.11.2010 13:28

My to máme vyzkoušené k mínus 20 stupňům, a do téhle hranice to funguje v pohodě.

host - 247.138 (?), 4.12.2010 17:24

Posílám pár fotek, jak se mi podařilo umístit fontánku. Není to sice žádná paráda, ale je důležité, že to zatím funguje. Ráno tam sice byl slabý led, ale stačilo jedno mírné ťuknutí a hned povolil. Snad je to vidět, voda stříká do kruhu nad hladinu a kolem je dost velké nezamrzlé místo. Snad už nebudou takové mrazy. Pro případ jsem domluvená se sousedem, že mi led proťukne.

host - 247.138 (?), 4.12.2010 17:28

Bohužel šla připojit jen jedna fotka. Tak tady je další.

host - 247.138 (?), 4.12.2010 17:43

Tady je celkový pohled na jezírko. Bohužel jsem neměla žádnou tyč, tak jsem použila žeřík, aspoň tam dobře drží. Někde jsem četla, že se mají dát do jezírka větve, tak jsem je tam ještě pro jistotu dala, kdyby se třeba náhodou porouchala fontánka. Tak snad rybičky přežijí. Ještě jednou děkuji za všechny rady. Myslím, že by nebylo na škodu, kdyby i ostatní přiložili nějaké fotky, jak to řeší oni. 

host - 191.180 (?), 4.12.2010 20:27

Super! To je ono! To stačí.Taky jsem tam jednou položil žebřík.To je jedno.Cokoliv.Trámek, kulatinu,klacek atd.Musí tam být alespoň malá část hladiny nezamrzlá.Jak to celé zamrzne tak je to pro rybky špatné.Tohle vypadá OK.

Karlíček - (17) - 64.242 (?), 4.12.2010 20:50

Možná docílíte nezamrznutí hladiny, když pustíte vodní čerpadlo, ale začnete hýbat vodou a tím pádem jí ochlazovat (rozdíl až 5 stupňů)až ke dnu kde ryby přezimují.Tím jím ublížíte víc než když bude zamrzlo..zakomorovaná ryba pak hyne(viz.puštěný vánoční kapr z5 do řeky).. jen vzduchujte!!! zakryjte vzduch. čerpadlo květináčem(asi 2,5w) a na dno nebo někde u břehu(40cm hloubka) nechte vzduchovací kámen to postačí i když bude zamrzlá hladina... vzduchování postačí aby přehlušilo metan uvolňující se s kalu na dně

host - 247.138 (?), 5.12.2010 16:45

Myslím, že se voda moc nepromíchá, protože čerpadélko je těsně pod hladinou a má malý výkon. A navíc není úplně nad tím nejhlubším místem, kde ryby přezimovávají. Ale děkuji za radu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika