Kam dát rybičky

host - 144.170 (?) 
2.4.2011 0:26
Přesně tak to dělám i já, nikdy, ani letos při té kruté zimě nebyl problém, koi kapři žijí a už i papají jak o závod. Hloubka jezírka pouze 70 cm, led byl silný 10 cm

host - 133.84 (?), 1.5.2011 15:56

Dobrý den chtěl bych se zeptat na jednu věc.Přes zimu jsem přišel v jezírku o všechny "karásky"...Před 14 dny mi dal kolega ze svého jezírka 4 nové kousky o velikosti cca 4-5 cm.Přivezl jsem je domů nechal "aklimatizovat" asi hodinu v sáčku v jezírku a potom volně vypustil.Karásci se vydali čile ke dnu a od té doby je nikdo už neviděl... Jezírko je téměř průzračné a vše je krásně viditelné mimo spodku jezírka.Karásky za 14 dní nikdo z rodiny prostě nezahlédl.Už mi to přijde divné... Myslíte že jsou stále někde dole? nebo se někde dole zachytl v leknínu? nevím co mám dělat zda jít koupit nové nebo čekat a čekat...

děkuji za názor a pomoc

morrison - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (228) - 30.67 (?), 1.5.2011 18:25
Rybky jsou ještě dosti malé, takže budou více opatrné a předpokládám, že ještě nejsou ani vybarvené. Proto bych se přikláněl k verzi, že jakmile se přiblížíte k jezírku, rybky se schovají u dna a vy je nevidíte. Vzhledem k tomu, jak píšete, že se okamžitě po vypuštění stáhly ke dnu, zásah kočky bych celkem vyloučil. Karas je hodně odolný, takže úhyn se mi zdá už vůbec nepravděpodobný. Zkuste si dát k jezírku třeba nějakou židličku a chvilku tam bez hýbání počkejte, jestli se přecijen neobjeví.

host - 133.84 (?), 1.5.2011 20:05

Děkuji za odpověd.Ano máte pravdu ještě nejsou ani vybarvené.Kočka vyloučena i já jsem stejného názory jako Vy prostě čekat... Mě by to nevadilo ale děti jsou nedočkavé a denně mi ženou sehnat nějaké které budou vidět jako dřív... No ještě jim to vymluvím a počkám jen se obávám zda to bude letos...

děkuju

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025