chov pstruhov

host - 145.34 (?)
20.6.2011 14:43

Takže co se událo za půl roku, dva kapry jsem musel zabít protože dostali plísen, mám prý hodně ostrou potoční vodu. Pstruzi ale jedou, až moc. Kontrolně jsem odchytil pár kusů a mají od 650 po 900gr. Takže na podzim, po roce napíšu roční přírůstek. Jo jednoho jsem zabil, měl bílé vypouklé oči a oslepl, nežral. Pstruhům zdar. Ivan.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 218.178 (?), 16.5.2011 8:47

To Ti naši taky dokonce žerou z ruky, ale nevím jestli jsem je nepřekrmil, poslední dobou stojí při hladině s ploutví nad vodou, když přijdu tak se dají do pohybu a chtěli by žrát/dávám granule/.jen nevím co se s nimim děje už loni mi na toto divné chování leklo několik ryb.Jak často krmíte a kolik jim toho dáváte?

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 17.5.2011 8:35

Našim překrmení nehrozí, krmí se, kdy si kdo vzpomene. Většinou je to:,,dávala jsi pstruhům? Já ne. Já taky ne, ani včera" Stane se, že nedostanou klidně tři dny. Razím teorii, že hoši tam nejsou na výkrm a ostatně: jezero je velké, zabydlené... ať si něco najdou  Doporučením na granulích,,krmte nejlépe několikrát denně" se rozhodně neřídíme 

host - 200.166 (?), 17.3.2012 14:01

ja kupujem pstruhy po cca 5-6sk za kus (v starej mene) cca 7-8cm.  pstruharen Čučma pri rožňave, alebo pstruharen Gerlachov cca 0,1e za sivena, tam chovaju aj pstruhy za rovnaku cenu.

host - 33.118 (?), 20.11.2018 22:35

Mám vrt používám venturiho trubici super funguje mám jezírko 5m3 a druhý rok 200ks pstruha úhyn 4ks za rok rostou jak z vody v létě když jsou 30 ve vrtu 13 stupnů v jezírku do 17 stupnů automatickou krmičku

host - 145.34 (?), 20.6.2011 14:43

Takže co se událo za půl roku, dva kapry jsem musel zabít protože dostali plísen, mám prý hodně ostrou potoční vodu. Pstruzi ale jedou, až moc. Kontrolně jsem odchytil pár kusů a mají od 650 po 900gr. Takže na podzim, po roce napíšu roční přírůstek. Jo jednoho jsem zabil, měl bílé vypouklé oči a oslepl, nežral. Pstruhům zdar. Ivan.

host - 218.131 (?), 20.6.2011 21:37

Kapry a pstruhy nie je vhodné chovať spolu, pretože majú rozdielne nároky na životné prostredie. Na jar som pýtal radu, ako nasadiť malé pstruhy k veľkým. Vyriešil som to tak, že som predelil rybník zo strany prítoku v jednej štvrtine pletivom z umelej hmoty (5 x 5 mm). Vrchná časť pletiva je cca 20 cm nad hladinou. Toto riešenie prekonalo moje očakávanie, pretože veľký pstruh sa doteraz k malým nedostal a druhý dôvod je ten, že malé pstruhy mi pekne rastú (lepšie, ako by som ich mal v klietke alebo by boli same v celom rybníku).

Pavol

host - 160.157 (?), 20.5.2011 10:59
Zdravím mám skúsenosť. Ja mám riešený chov dúhačov čerpadlom zo studne a zatial nie je problém. Mám v cirke 600 duháčov. Čerpadlo mám nastavené na každé 3 hodky, mi ho spúšťa. Čo pritečie to aj odtečie. Podla mňa dá sa to dá, poviem v jesení zatial to ide a nemam po mesiaci a pol žiaden uhyn. Mám ale okysličovač ACO Z RW Orava je to taký kompresor. Źerie to 35 W, čo je úplna pohodka na 18000 litrovú nádrž. Ćerpadlo mám METABO. V prípade viac info sa mi ozvy na gitarko@gmail.com poradim ak budem vedieť, tiež len začínam.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 5.6.2011 16:19

Zdravím Vás, Jardo ze Slatiňan 

Jak žije Vaše jezírko, máte něco nového? Já ano, u nás se poslední dobou ukazuje nový návštěvník  Vy by jste asi moje nekritické nadšení nesdílel, ale zase, když je u nás, tak uznejte, že je to nádhera  Navíc, on chudák dlouho nepobude, psi ho odeženou 

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 25.6.2011 1:00

Také Vás zdravím.
Čáp černý je krásný, nicméně je fakt, že v jezírku nevítaný. Naše jezírko občas navštěvuje ledňáček od řeky Chrudimky. Bohužel se nám ho ještě nepodařilo vyfotit. Je hrozně plachý. Vím ale, kde a jak hnízdí. Můžou si podat packu s břehulí.
Ledňáček je něco jako létající diamant. Prostě krása. Těch pár malých rybek, co odloví úhořům, mu odpustím.

host - 143.17 (?), 25.6.2011 8:37

Dobrý den Jardo, téda, dlouho jste tu nebyl! Ledňáček k nám taky obas zaletí, kde hnízdí, to narozdíl od Vás nevím  Břehule, ty u nás nemají podmínky, břehy jsou obsypané bordelem našich,,milých" spoluobčanů  Máte pravdu ledňáček - to je taková nádhera!!! Je mi líto lidí, kteří ho nemají možnost vidět na vlastní oči. A plašoň, to tedy je děsný  Nsmím za oknem málem ani vydechnout, aby mne nezaregistroval. Ale stalo se nám - a už jsem to sem určitě někam psala, tak to podruhé nečtěte 

Sedím u compu, výhled mám na jezero a koukám - proletěl ledňáček. Trochu jsem zbystřila, ale zatočil za dům, tak jsem myslela, že letí pryč. Jdu vedle na toaletu, ozve se rána ptáka do okna (nic vyjímečného) jdu se podívat a kočka nese ledňáčka! Letím oběhnout barák ke dveřím a už vidím, pes stojí u kočky:,,hele, co to máš, naval to sem!" Vzal ho od ní a s nacpaným v tlamě se šoural za roh. To už jsem vyletěla s hysterickým řevem a zavolala psa, ať mi ho ihned vyplivne. Pustil mi ho do dlaně a bylo vidět, že není nijak pokousaný, spíš jenom asi nějaký otřes mozku od té rány do okna (to tu taky léčíme často) Dala jsem ho do krabice od bot a tak 4h tam byl. Pak jsem ho opatrně vynesla na terasu a krabici otevřela (v patře, aby na něj kočky nemohly) Po hodině pořád jen tak čučel, tak jsem ho posadila na římsu a jeli jsme k tchánům na oběd. Za další dvě hodiny se blížila bouřka a ledňáček tam pořád seděl. Tak jsem na něj nahlížela a najednou, jak začalo trochu pršet, se vzpamatoval a odletěl pryč. Doufala jsem, že ne chcípnout... Dlouho se neukázal, myslela jsem, že je fakt po něm. Pak jednou - asi za 14dní - sedíme na terase a ledňáček se svým typickým štěbetáním, nám udělá nízký průlet nad hlavama (nikdy tam nepřiletěl, když se v zahradě cokoliv hnulo) Teď si sedl na vrbu naproti nám a cvrlikal a natřásal se, popoletěl na druhou, udělal nad náma zase nízký průlet a s křikem odletěl k potoku. Od té doby lítá zase občas, ale už zase jenom brzy po ránu, či k večeru hlavně, když u jezera nikdo není a je klid - už je zase plachý... Ať mi nikdo neříká, že zvířata nemají rozum. On nám vyloženě přiletěl poděkovat a ukázat se, že je v pořádku. Bylo to tak úžasné setkání, že jsme měli s manželem v očích slzy oba. Těch pár rybek mu rádi obětujem 

Nějak jsem se opoměla přihlásit, Konvalinka 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024