chov pstruhov
|
|
|
|
host - 127.221 (?) 3.2.2019 14:00
Zakopané nádrže fungují bez problémů, siveny už budu mít zkonzumovaný. Čerstvou, okysličenou vodu dopouštím takovým malým čúrkem trvale. Jen provzdušňování nestačí, musíte nějak dostat z vody amoniak, který produkují ryby. Čerpadlo mám ve vrtu (typ nevím), jde to přes tlakovou nádobu, čerpadlo spíná jednou za čas(1 x za 15min). Odkaluji jednou za den plastovým kalovým čerpadlem cca 3 min, je tam trvale ponořené, jen to spínám přes časátko. Mám 3 nádrže takže i 3 čerpadla. Krmím jednou za den i teď v zimě, občas nějaký den krmení vynechám, ryby i voda se pročistí. Množství krmení se volí dle teploty vody a hmotnosti ryby, např teplota vody 10°C tak dávám cca 1% hmotnosti obsádky, jednoduše na 100kg ryb - 1 kg granulí.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 90.53 (?), 15.8.2018 17:26
Ahoj lidi.Chtel bych se zeptet, jestli lze chov ryb realizovat v cca 40 m3 jezirku bez filtrací, jen s dopoustenim vody z vrtu a cerpanim vykalu ze dna jezirka.Kolik vody bych pripadne musel napriklad denne dopoustet?diky za odpovedi
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.157 (?), 12.10.2018 14:22
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli se dají pstruzi chovat i v nádrži, která je celá zakopaná pod zemí. Napadlo nás, že bysme použili septik, ale nevíme, jestli by to šlo a co všechno bysme k tomu potřebovali. Nebyl by přítok, jen cirkulace vody. Nádrž by byla obetonovaná.
|
|
|
|
|
|
|
host - 127.221 (?), 27.10.2018 22:03
Pokud nebudete dopouštět čerstvou vodu tak to fungovat nebude. Mám zakopané 3 plastové nádrže o objemech 5m3, vzduchuji, dopouštím okysličenou vodu a odkaluji. V každé nádrži mám 400 duháků nebo sivenů, odchovaných z plůdku, teď už mají konzumní velikost.
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.157 (?), 3.11.2018 8:56
Jak fungují ty zakopané nádrže? A dopoustite čerstvou vodu stále? Nestačí provzdušňování? Jaké čerpadlo používáte? A jak odkalujete?
|
|
|
|
|
|
|
host - 127.221 (?), 3.2.2019 14:00
Zakopané nádrže fungují bez problémů, siveny už budu mít zkonzumovaný. Čerstvou, okysličenou vodu dopouštím takovým malým čúrkem trvale. Jen provzdušňování nestačí, musíte nějak dostat z vody amoniak, který produkují ryby. Čerpadlo mám ve vrtu (typ nevím), jde to přes tlakovou nádobu, čerpadlo spíná jednou za čas(1 x za 15min). Odkaluji jednou za den plastovým kalovým čerpadlem cca 3 min, je tam trvale ponořené, jen to spínám přes časátko. Mám 3 nádrže takže i 3 čerpadla. Krmím jednou za den i teď v zimě, občas nějaký den krmení vynechám, ryby i voda se pročistí. Množství krmení se volí dle teploty vody a hmotnosti ryby, např teplota vody 10°C tak dávám cca 1% hmotnosti obsádky, jednoduše na 100kg ryb - 1 kg granulí.
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.122 (?), 3.2.2019 15:55
No a jak se zbavujete toho amoniaku? Udelejte si prosim registraci at se domluvime na te exkurzi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kutilovi - Stříbrný Zahrádkář (180) - 250.122 (?), 4.2.2019 7:07
Parada, az sleze ten snih a bude pocasi na vylet, tak se ozvu.
Jinak jsem koukal na ten cpavek. Abych se priznal tak k aquaponii mi privedlo prave to, ze z masa chovanych ryb koupenych v Makru ale i ze soukromych chovu citim neco co mi nechutna a je mozne ze je to zrovna ten cpavek. Nicmene obeh vody bude probihat asi 50 metry 110 mm trubek s otvory pro kosicky a cpavek by se mel podle vlastnosti dobre odparovat, tak doufam ze s tim nebudu mit problem, ze se to temi vice nez 200 otvory odpari driv nez se to vrati k rybam.. Navic nepredpokladam intenzivni chov pro kseft, pocitam s nejakymi 150 rybami na 7 kubiku. Tak uvidime. Zatim to nevypada, ze bych celou aquaponii do konce prazdnin dodelal, je to hodne slozity a pracny na svepomoc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.122 (?), 4.2.2019 13:57
Vychodni okraj Prahy. Filtr tam samozrejme bude, automaticke dopousteni vody taky. Vzduchovani taky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|