chov pstruhov
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 114.253 (?), 17.9.2016 16:30
Zdravím, pokud máte vlhký sklep, kontejnerem s vodou a kontejnerem s filtrací mu moc nepomůžete. Ale k tématu, než vám odpoví tázaná osoba, vše se odvíjí od velikosti filtrace, vzduchování. Je spousta vzorců, kolik ryb je doporučeno. Ať jich tam dáte kolik uznáte, nezapomeňte, že potřebujete okysličovat vodu a při výpadku el. energie to bývá i několik hodin, potřebujete záložní zdroj.
|
|
|
|
|
|
|
host - 7.51 (?), 17.9.2016 17:26
Dobrý den, ten sklep není v obytném domě, je mimo v takovém starém hospodářském stavení, je to takový polo-vinný sklípek. A právě že je tam ta vlhkost, tak tam vlastně nic nemůžu skladovat atd. A víno nepiju :-). O filtraci a vzduchování už jsem tady něco vyčetl, ale stále si nejsem jist, zda vůbec chov v těch nádržích je reálný, spolu s mými specifickými podmínkami - viz teplota v tom prostoru, málo světla. Vzduchování bude asi to nejjednoduší a vzhledem k malé spotřebě toho čerpadla by se asi našlo i řešení v podobě malého záložního zdroje. Ale k tomu čištění se chci zeptat, kolik takové ryby toho odpadu vyprodukují? Ten kal se drží spíše dole, nebo plave? Pokud by byla většina dole, možná by se dal průběžně odpouštět spolu s výměnou části vody, mám k dispozici studnu. Omlouvám se za blbé dotazy a předem děkuji za názory, ten původní přispěvatel sem možná už nechodí, tak budu rád za jakoukoli radu. Díky.
|
|
|
|
|
|
|
host - 114.253 (?), 17.9.2016 18:07
Pěkný den, pokud budete krmit granulemi pro pstruhy, je výtěžnost granulí až 90% a zbytek je odpad. Chovat deset, dvacet pstruhů se mi zdá reálné. Čistit vodu bude třeba, ze studny by mohla mít vysoké pH a většinou tomu tak je. Pokud tam máte elektřinu, záložní zdroj by šel vyřešit v podobě baterie z automobilu, stykače a dobíječky baterie. Vzduchovací motorky jsou většinou na 12V-z 220V přes trafo. Takže k tomu vzduchu- vzduchovací motorek by jel ze sítě, nabíječka by oživovala baterii a při výpadku by odpad stykač a přepnul napájení motorku z baterie. Při nahození sítě by stykač zapnul napájení ze sítě a nabíječku připnul k baterii a nabil k opětovnému použití. Jestli ve sklepě máte dost prostoru, zvažte možnost udělat v místnosti vyzděnou přepážku a položit folii. Dostanete se velikostně nad kontejner a můžete mít výšku, třeba jen půl metru a dostupnost při čištění a údržbě dobrá. Cena folie taky není velká.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 7.51 (?), 18.9.2016 6:15
Díky moc, ispirace spousta.
|
|
|
|
|
|
|
host - 127.221 (?), 3.2.2018 18:25
Zdravím, tak jak vám jdou pstroužci? Loni jsem úspěšně v nádrži a rybníčku odchoval, rozdal a snědl asi tak 200 duháků, uhynulo cca do 10 ks. Nejvetší měl 800 g, odchován v rybníčku společně s kaprem, sivenem, oranžový karas a nevím co ještě, měl bych tam mít ještě jesetery, ale ty jsem od vypuštění neviděl.:-) V létě voda v rybníčku 23C, nevzduchuji, jen mi tam jde přepadová voda z nádrže, cca 3 m3/den.
|
|
|
|
|
|
|
host - 21.247 (?), 7.3.2018 8:04
Zdravim, chovam s kamaratom psrtuhy v asi 1000l zeleznej nadrzi, pritok mame samospadom z potoka. minuly rok sme tam mali 200 kusov len sa nam moc nevidarily, skusali sme nove krmivo a vobec od neho nerastli, takze urcite neodporucam kupovat od spolocnosti krmivahulim. aj ked je tam cena lakava tak tie granule su neni moc dobre na chov a dost vela ryb uhinulo, roky predtym sa nam podarilo dochovat pstruhy o dlzke 32-35 cm od maja do novembra a to sme kupovali nasadu okolo 10 cm.jeden rok nam vsetky uhynuly z dovodu upchatia pritoku vody po burke, ale to sme uz viriesili tak uz hadam tento rok pojde vsetko podla planu a zase dochovame pekne pstruhy :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 138.75 (?), 13.3.2018 11:58
Dobrý den, pokud jste kupoval krmivo Coppens, tak to je špičkové krmivo. Pokud jste krmil krmivem, které dělají sami, tak není vhodné pro intenzivní chov. Přímo to píší v popisu krmení. Hodí se spíš na příkrm ryb v rybníku se smíšenou obsádkou. Další věcí je hustota obsádky, kterou jste zvolil. Při této hustotě je podstatné, jak je voda nasycena kyslíkem, její teplota atd. Myslím, že dřív než začnete o někom psát, že má špatné krmení, tak zvedněte telefon a poraťte se s nimi. Mně vždy poradili. Chodně štěstí při Vašem počínání. Karel
|
|
|
|
|
|
|
host - 21.247 (?), 18.3.2018 12:08
Tak pokial som kupoval kvalitne krmivo tak nebol ziadny problem, a nevadilo ani ze tam bolo tolko vela kusov, kedze voda ktoru pouzivam je z potoka ktory je dobre okisliceny a aj cez leto je dost studena voda kedze viteka z lesa, nepouzil by som to uz ani ako doplnkove krmivo, kedze uz podla vone a vizoru je vidiet ze to je len z obilnin a ziadna rybia mucka, to s tym moze tak kapre krmit a nie pstruhy ktore su dravce
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.3 (?), 2.6.2018 12:39
otazne je jakú kvalitu ma potočná voda :D by ste sa divil jaka bola voda modrá na niektorých miestach ked u nás bol potok vyschli uplne do dna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|