Dobrý den,
zámkovou dlažbu sem si doma vyléval. Moje zkušenosti nejsou možná tak valné jako ostatních zde dopisujících, zato však nepatřím k žádné firmě, takže nikoho nebudu propagovat. Mám nakoupené tři kusy dlažby(pro porovnání) a pět kusů forem(kosti)
1) pět kusů, které jsem odléval z betonu míchaného 1:3(cement, bílý písek) vypadalo úplně jinak než zakoupené. Po měsíci jsem do nich třikrát praštil 5ti kilovým bouracím kladivem, třetí rána uštípla roh.
2) druhý pokus jsem udělal řidčí směs(opravdu hodně tekutou) se stejným poměrem. Dopadlo to hůř, protože povrch byl bublinkatý.
3) napotřetí jsem zvýšil poměr na 1:4, méně vody a s formou sem párkrát zakvedlal.(tři vteřiny). Voala. Testy bouracím kladivem sem eště neprovedl, ale už to vypadá skoro jako ty kupované(z boku nejsou hladké)
poslední test se zatím nezdařil, protože jsem je nechal na přímém slunci a kostky během pár hodin popraskaly. Musím dodat, že odlévám najednou jak obklady, tak kostky. Není problém zaslat foto.
Závěrem nutno dodat, že ať se budete snažit sebevíc, čas od času se nějaká bublina objeví. Ale je to na zemi, detaily nikdo sledovat nebude. A pokud je to k rodinému domku a ne na frekventované náměstí, tak by to vydržet mohlo.
Kuba