Cihlová cesta
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 1.3 (?), 6.12.2007 6:54
Vážená neanonymní Danielo, tazatel se ptal na uplatnění několika tisíc starých cihel v zahradě, já se vyjádřila, že by to bylo hezké, hezčí než šedivá dlažba, o existenci nášlapných kamenů, jak Vy navrhujete, zřejmě ví on i já, nicméně na ty se neptal, mimochodem o mé fantazii nic nevíte, tak se k ní nevyjadřujte, ta koneckonců nebyla tématem příspěvku.
|
|
|
|
|
|
|
host - 224.121 (?), 25.2.2008 21:01
použili jsme staré cihly na půlmetrovou zídku kolem skalky, do spár netřesky a skalničkové rostlinky..vypadá to bezvadně...cestičku/y bych chtěla taky...ale došly nám cihly..dělala bychom jí na na štěrkový podklad...na staré selské zahradě by to vypadalo moc hezky
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.1 (?), 22.5.2011 9:39
Pokud jsou to opravdu "staré cihly", měly by vydržet a vypadají skvěle. Novější mají i jakoby "řidší" strukturu s prasklinami - nevydrží mráz.
|
|
|
|
|
|
|
sengge - Stříbrný Zahrádkář (281) - 114.115 (?), 28.4.2008 23:16
Koupili jsme chatu, kde na zahradě asi před 20 lety bývalý majitel nadělal všelijaké opěrné zídky, cestičky a podobně z cihel z bouračky. Jsou tam různé druhy cihel, větší, menší, tmavší, světlejší, líp či hůř vypálené. Všechny bez rozdílu se dnes rozpadají, kam kopneme, vykouknou na nás zlomky cihel, zahrada vypadá jako stavební rumisko. Pořád vyďobáváme ze země nějaké větší či menší zlomky, hážeme je na hromádky, které pak sbíráme do pytle a sakrujeme při tom. Bude to asi trvat několik let, než se to postupně vyčistí.
Takže z vlastní zkušenosti můžu říct: cihelné cestičky vřele nedoporučuji!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 13.240 (?), 7.2.2010 13:11
Když toužíte po "cihlovém" vzhledu cestičky, což použít betonové imitace starých cihel? Ty se určitě drolit nebudou, a vzhled je opravdu dost věrný (tedy pokud narazíte na ty povedené). Já je použil jako podezdívku k plotu a nikdo ze sousedství nepoznal že jsou z betonu. Každá cihla má mírně jiný odstín a věrnosti napomáhá např i to, že hrany cihel jsou mírně zaoblené, jakoby obouchané.. Vypadají opravdu jako staré pálené cihly. Plánuji je použít i na dlažbu pod pergolu. Seženete je například v Hornachu. Viděl jsem je i jinde, ale vzhled nebyl tak dokonalej.
|
|
|
|
|
|
|
host - 54.85 (?), 11.6.2010 8:42
Simono, existují různé cihly. Jejich trvanlivost může být i stovky let. Mám v zemi taky chodníček z cihel "zvonivek". Je to cihla vypálená na střep, proto při poklepu tzv. zvoní. Vemte si, že keramika vypálená na střep z kvalitní hlíny, vám vydrží věky.
Mám stařičké cihly s číslem, které se minimálně blíží bodu slinutí hlíny, kdy je cihla mrazuvzdorná a nenasákavá -- tomu se říká vypálení na střep. Dnes se to běžně nedělá. Snad Klinker cihličky, které se používají jako lícové zdivo budou vypálené na nějakou vyšší teplotu.
Robert
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|