Cihlová cesta
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 57.3 (?), 3.10.2007 13:11, zobrazeno: 63108x
Ahoj, Po demolici starého objektu mám několik tisíc starých cihel, které je mi líto vyhodit. Uvažoval jsem, že by se dali použít na vytvoření příjezdové cesty popř. i na zahradní cestičky. Máte někdo zkušenosti se zakládáním, údržbou... takových cest a cestiček???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 141.63 (?), 3.10.2007 13:28
Ahoj,
spatny spatny:-). Pokud jsou cihly hodne tvrde, relativne vydrzi, ale bezne cihly rozmrzaji. Napiji se a kdyz prijde mraz, rozmrznou. Je to otazka nekolika let, nez se ze zeme zacnou castecne vylupovat. Je to to samy jako neosetrene pudovky...
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.167 (?), 3.10.2007 14:53
Staré cihly se na to opravdu používaly a na rozdíl od současných cihel to fakt dost vydrželo. Na zahradě jsem měl z cihel spoustu cestiček, byly tam podle pamětníků min. 30 roků. Ale nevydrží to moc velkou zátěž, za mokra jsou dost kluzké... jsem rád že jsem se jich zbavil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 228.56 (?), 3.10.2007 20:40
Jak to tak čtu, tak od toho asi upustím. Nicméně děkuji za reakce
|
|
|
|
|
|
|
host - 193.217 (?), 4.12.2007 23:09
Zdravím,
Nehádzal by som flintu do žita. Dovážam a predávam lícové tehly už niekoľko rokov a realizujeme s nimi ako dlažby tak aj obklady a prímurovky. Pokiaľ máte starú tehlu dôležité je ako bola táto tehla vypálená a akú má pevnosť a mrazuvzdornoť. Jednoduchú skúšku si môžete spraviť aj sami. Ponorte tehly do vody, nechajte ich tam aspoň 24 hod. Potom ich vložte do mrazáku na 24 hod, vyberte dajte ich do horúcej vody, prípadne pár krát zopakujte. Potom nechajte tehlu vyschnúť a hoďte ju na betón ak bude držať a nerosype sa na kúsky môžete smelo takýto materiál použiť na pochôdzie cesty do záhrady a terasy. Ak ju chcete použiť aj pod osobné autá odporúčam ju klásť do drenážneho betónu, vyškárovať drenážnou škárovačkou, alebo naopak lepiť na klasický betón ošetrený tekutou hydroizoláciou, tehly nalepte flex lepidlom, vyškárujte kvalitnou flex škárovačkou a to celé potom poctivo natrite hydrofóbnym náterom. Nezabudnite na spády.
S pozdravom
Agino
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 1.3 (?), 5.12.2007 13:13
Určitě ze starých cihel to bude hezčí než ta jednolitá šedivá zámková bláznivá dlažba.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|