Modrá skalice ano či ne?
|
|
|
|
host - 111.235 (?) 21.6.2013 20:24
zdravím,,mám bazén 7 let, drahé přípravky z mounfildu nepoužívám, na snížení PH dávám HCL, kyselina chlorovodíková, koupíte v každé drogérii, nebo kyselinu sírovou H2SO4,vynikající laciné, ostatně veřejné bazény používají taky, na dezinfekci nepoužívám savo, nebo to je zlodějna na lidi,,savo má jen kolem 3 procent chlornanu sodného a stojí 50kč,,já koupím 10 l chlornanu za 240kč a máme to dvě rodiny na celou sezonu, ten má mj.chlóru 15 procent, tak si spočítejte kolik sava si uděláte, dále koupím siran měďnatý-zabraňuje tvorbě řas, a síran hlinitý -vysráží zákal,,je nutné používat tester na vodu, tj jaké má voda PH, a kolik chloru jsem dal do vody,,obyčejně dám tak 1dcl, kyseliny za týden, podle počasí
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 111.235 (?), 21.6.2013 20:24
zdravím,,mám bazén 7 let, drahé přípravky z mounfildu nepoužívám, na snížení PH dávám HCL, kyselina chlorovodíková, koupíte v každé drogérii, nebo kyselinu sírovou H2SO4,vynikající laciné, ostatně veřejné bazény používají taky, na dezinfekci nepoužívám savo, nebo to je zlodějna na lidi,,savo má jen kolem 3 procent chlornanu sodného a stojí 50kč,,já koupím 10 l chlornanu za 240kč a máme to dvě rodiny na celou sezonu, ten má mj.chlóru 15 procent, tak si spočítejte kolik sava si uděláte, dále koupím siran měďnatý-zabraňuje tvorbě řas, a síran hlinitý -vysráží zákal,,je nutné používat tester na vodu, tj jaké má voda PH, a kolik chloru jsem dal do vody,,obyčejně dám tak 1dcl, kyseliny za týden, podle počasí
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.51 (?), 12.8.2013 21:37
Po marném boji s chemií společnosti Mountfield jsem použila na likvidaci řas (voda v bazénu byla temně zelená) savo a modrou skalici. Po 2 dnech voda změnila barvu na průhlednou:). Nevim však, co dál. Ph je velmi nízké-6,8-, nezvýšilo se ani po přidání předepsaného množství Ph+. Chlór je téměř na nule. Mám obavu, že mi voda opět zezelená. Poradí někdo se zkušenostmi?
Děkuji. Dana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 105.56 (?), 9.9.2014 8:33
Dihydrogen monooxid mám v bazénu v hojné míře. Souhlasím, že vdechování může způsobit i smrt. Požití je naopak doporučeno dokonce i televizních reklamách.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fanatix - Stříbrný Zahrádkář (256) - 7.98 (?), 4.8.2015 10:36
Pokus o oživenie témy?
Vseobecne znama vec, staci rozmyslat nad tym co citam. Dihydrogen (2 mol vodika) monooxid (jedna mol kyslika) = H2O
Pan David mal vlastne pravdu ked vo svojom prispevku pisal, ze sa jedna o nebezpecnu latku po ktorej vdychnuti rocne zomiera mnohonasobne viac ludi nez na otravu Cu. Rozpravat o tom by vedeli, keby mohli, vsetci kt. sa utopili.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
j3david - Stříbrný Zahrádkář (192) - 51.179 (?), 4.8.2015 14:02
Ale konec srandy. Chtěl jsem tímto jenom pošťouchnout všechny ty euro-, eko-, bio- a nevím jaké ještě pěstitele kteří se děsí chemie jak upír česneku v pravé poledne. Hlavně ne chemie!!! To je slyšet ze všech stran a nejvíc křičí ti co té chemii nerozumí a ani rozumět nechtějí. To se potom v jednom tématu dočteme jak je kávová lžička modré skalice v bazénu zabiják srovnatelný se zbraněmi hromadného ničení. A v jiném vláknu se diskutuje o prospěšnosti bronzového rýče protože prý se z něj při rytí hlíny uvolňují zivotně naprosto nepostradatelné "biogenní" měďnaté ionty. Obojí je nesmysl jak tunel.
Už jsem tady psal nějakém dřívějším vláknu jak kdysi guru zahrádkářů Přemek Podlaha četl z dopisu nějaké divačky jak ekologicky zatočila s škůdci na stromě tím že provedla postřik roztokem "obyčejného hypermanganu". A PP to zakončil dovětkem "vidíte, jde to i bez chemie".
Proboha rozum do hrsti. A když jsem v chemii v osmé třídě nedával pozor, zeptejte se někoho kdo pozor dával. Na základce se chemie učí tuším jenom v osmičce a devítce - ale všeobecný rozhled a zdravý rozum by to mělo snad stačit.
|
|
|
|
|
|
|
host - 242.11 (?), 20.8.2015 14:46
Letos jsem poprvé použila do bazénu s nafukovacím prstencem (6 kubíků) skalici modrou. Konečně po x letech jsem nemusela vodu měnit i 3x za sezónu!!! Voda je pořád krásná a dokonce jsem vždy trpěla na vyrážku na kůži a můj syn puberťák na akné. Vše zmizelo. Ke skalici používám jen chlor šok. Občas změřím PH a upravím.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|