tohle je na výše zmiňovaném odkazu
překlad jen translátor
English cesta
Tam je další málo používanou metodou, která byla zřejmě populární v Anglii v minulosti. Jmenuje se to za studena stáčení a spoléhá na opakovaně stáčení kvasící šťávy mimo Gunge v dolní části kvasící nádoby během záchvaty velmi chladného počasí.
Jak jsem pochopil, teorie praví, že když to vystydne, kvasnice zpomaluje se plazit v jeho práci a má tendenci klesat ke dnu nádoby. Jak je připojena kvasinky se jeho živin již v této fázi, stáčení shora opustí i droždí a živin za.
Opět platí, že je to trochu nehospodárné z hlediska ztráty šťávy, ale nemáte se přidávat žádné cizí látky do šťávy a je to o něco méně plná s otázkami načasování než keeving, která má být neustále monitorovat, dokud se vytvořila Chapeau Brun.
Měli jsme docela dost úspěchů se za studena drásající proces v minulosti, čímž se získá krásnou polosuché mošt s Korečkové spoustou ovocnou chutí ze zbytkových ovocných cukrů v nápoji. Je to přístup, více podobný skutečné pivo procesu, jako fermentace nikdy zcela zastaví, takže cider udržuje sám svěží a živý s dobrým množství CO2, které udržel i.
V letošním roce, budeme se snažit, aby za studena racku všechny, ale velmi nejčasnější našich výlisků z loňského roku - Dám vám vědět, jak jsme se s tím v nejbližších týdnech!