Moc to komplikujete. V Globusu, nebo Albertu, koupím 5 L kanystřík jablečného moštu. V drogerii sáček kvasinek Vinka a sáček živné soli. Odleju do okurkové sklenice 3dcl moštu, k tomu 3 dcl vody teplé 25 - 30st. C. Přidám živnou sůl a kvasinky. Sáček z kvasinek roztrhnout a pořádně vyklepat, vyškrábat i vnitřek. Položím na to víčko a 24 hod kvasí při pokojové teplotě, tak 25 - 30 st. To je zákvas. Druhý den mošt naleju do hrnce, ohřeju na 25 - 30 st. Do 3 dcl horké vody přidám cukr, aby výsledná cukernatost moštu byla 180 g/l. Rozmíchám pořádně, cukr se musí rozpustit. Přidám malou špetku kyseliny citronové. Vychladím na 25 st. Naleju do potravinářského kanystru, nebo do demižonku vodu s cukrem, mošt a zákvas. Víčko na vrch položím jen zlehka, aby si to mohlo odfukovat. V místnosti při pokojové teplotě, tak 20 - 25 st. Druhý den už začíná pořádné kvašení, třetí den zlehka koštnu a čtvrtý den je burčák řízný. Kdysi jsem nepřidával cukr, držel to spíše v chladu a burčák byl po dvou týdnech. Samoliter.