Dobrý den,
také dělám jablečné víno poprvé a chci se zeptat..
Hned na začátku jsem udělal fatalní ch. Po vylisování 15l moštu do tří
5l demižonů jsem si hned nepřipravil start.kvasinky ve sklenici.
V sobotu proběhlo lisování a uložení do sklepa.
Ve středu jsem zjistil že v každé při otevření zapění bublinky od dna
a v hrdle je už tuhá pěna- (jak droždí)
Vše jsem přelil do 25l vysířeného demižonu a vot té doby se v něm nic neděje.
V pondělí mám v plánu udělat 1l vody s 500g cukru.po vychladnutí přidat 3dcl čerstvého moštu a přidat 2g kvasinek Fermivin nechat den dva a ve středu šup s tím do 25l demižonu.
Je možné to celé nějak zachránit a docílit tak pitelného vínka?
díky moc za rady.
Příště si nejdřív připrvím kvasinky a pak budu lisovat
Krásný podzim
Mat