Burčák z vína - jak na to?



m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5588) - 242.167 (?)
25.10.2013 18:53

Tak já to měl bez kvasinek, nenaležené a při nižší teplotě, byla to ale stolní odrůda.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

            
r0m - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 71.128 (?), 25.10.2013 10:15

asi soudruzi z NDR udělali někde chybu,dnes jsem to změřil a má to jen 6 stupňů cukernatosti,je to možné když po přislazení 2 kg to mělo 14 stupňů - čekal jsem že se to zvedne na 22 dle propočtů.Nyní to má spíše mléčnou barvu a je to docela ožralé na košt.

Přitom to vřelo hned  po přislazení a pak druhý den ustalo,přisuzoval jsem to nižší teplotě ve sklepě,Pořád jsem čekal na bublání a vypadá že z toho je už asi ten řezák,jak jsem někde četl,nebo to vření teprve přijde ?

               
bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 228.74 (?), 25.10.2013 11:11

Taky záleží, jak máte demižón utěsnený. Kolikrát CO2 unika jinudy, než by člověk čekal,  "vření" nemusí být nijak intenzívní". Pokud už to má je 6°, tak je to určitě už přešlé.

                  
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5588) - 133.163 (?), 25.10.2013 12:13

Jenže podle datumů to dělal před pěti dny, a to je dost krátká doba.

                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6648) - 14.199 (?), 25.10.2013 12:50

Měl jsem založené dva demižonky, jeden s bílým, druhý s červeným a jelo to jak dráha, za 4 dny bylo za vrcholem. Záleží na okolnostech. Nebo blbě měří.

                     
r0m - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 71.128 (?), 25.10.2013 13:48

Jsem 2/3 stočil do petek a šup s tím na mrazák a už jsem z tý hadice a koštování nametenej, ale je to dobrý - mňamka  :o)

5 l jsem nechal malý demižónek na pokusy, jaký z toho bude víno, tak uvidím co se podaří.

                     
host - 39.219 (?), 25.10.2013 14:03

Nevím jestli vám to mrazák nestrhá. Mladé víno je velmi citlivé, dejde si do té 5ky na víno síru. pyrorulfit nebo aspoň vysířit nádobu plátkovou. dávkování je cca 40-50mg volné / litr.      j.c.

                     
r0m - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 71.128 (?), 25.10.2013 14:08

na mrazák jdou jen 3 petky na vánoce, snad to bude pak pitelný  :p) zbytek se asi nedožije neděle :p)

                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5588) - 242.167 (?), 25.10.2013 16:57

4 dny je rychlovka, při jaké teplotě jste to nechával?

                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6648) - 9.2 (?), 25.10.2013 18:43

Asi 15 st, kvasinky z drogerie. 1 den naležet před lisováním.

                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5588) - 242.167 (?), 25.10.2013 18:53

Tak já to měl bez kvasinek, nenaležené a při nižší teplotě, byla to ale stolní odrůda.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika