Vlašské ořechy - nový recept
|
|
|
|
|
|
|
|
Daniela. - Diamantový Zahrádkář (1262) - 204.208 (?), 26.8.2008 21:55
Marcelko, vůbec nevypadáte jako alkoholik, ale jako člóbrďa, který si umí vychutnávat vše, co je po ruce - a to se mi líbí. Jinak ořechy také uchovávám v mrazáku. A přidávám je do ovocného salátu:
Nakrájím všechno ovoce, co na zahradě najdu, prosypu rozinkami, přidám hodně ořechů, smíchám s trochou medu a zakápnu citronem. Požíráme to také večer při televizi (když nás honí mlsná). Zdravím - Daniela.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 137.13 (?), 29.8.2008 19:12
Prosím poraďte: mám větší množství zelených vlašských ořechů otrhaných z větví, které jsem ořezala koncem srpna. Dají se nějak zpracovat? Díky Liba
|
|
|
|
|
|
|
step anka - Bronzový Zahrádkář (74) - 166.33 (?), 6.5.2009 10:39
Do hlubší pánve nasypu hrst cukru a rozpustím v trošce vody. Do toho nasypu vyloupaná jádra ořechů a promíchám, aby se všechny obalily cukerným roztokem. Pak už jen na mírném ohni míchám, dokud cukr nezkystalyzuje. Na závěr je lehce prosypu skořicí.
Je to rychlé a snadné - vyzkoušejte a uvidíte, že za chvíli vám nebudou ořechy stačit a budete se těšit na další sklizenˇ.
|
|
|
|
|
|
|
step anka - Bronzový Zahrádkář (74) - 166.33 (?), 6.5.2009 10:53
Ještě mám jeden recept od kolegyně z práce, kde se vyskytují ořechy.
Mrkvová buchta
125g másla, 2 hrnky nastrouhané mrkve, 2 vejce, 1,5 hrnku mouky, 1 hrnek hrozinek, 1 hrnek ořechů, 3/4 hrnku cukru, půl lžičky mletého muškátového oříšku, půl lžičky mleté skořice a kypřící prášek. Vše smícháme, vlijeme do pekáčku a cca 45 minut pečeme.
Je to lahůdka, jen muž mi to nechce jíst (aniž by ochutnal), protože je tam mrkev.
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.5 (?), 23.6.2009 14:32
Ořechy vyloupat přidat 5 kg cukru, přiměřeně kvasnic a vše zalít dostatečně vodou.Po vykvašení nechat vypálit. LAHODA!
|
|
|
|
|
|
|
host - 198.221 (?), 8.7.2009 13:43
vim, ze uz je to rok, ale treba vam letos taky zustanou, takze je uplne normalne zavarte do flašek, samozrejme na sucho a jen at chytne vicko, ja uz mam jednu varku 3 roky a porad, kdyz je otevru jsou jak cerstve... vitakol
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 237.253 (?), 24.1.2010 8:50
Zbylé ořechy z minulých let, které již nejsou vhodné do kuchyně, rozbiju v kovovém kbelíku sekyrou či větším kladivem /co najdu manželovi v dílně/ a takto sypu sýkorkám. Ony si to přeberou v krmítku. Zvlášť nyní v těch mrazech jich je tam plno. Jiřina
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|