Lečo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
radi - (26) - 178.227 (?), 5.9.2009 15:45
Pane Vysloužile,
právě že tohle chápu, tak mi není jasné, jak se to v zápětí vrátí.
Dokážete-li spočítat, jaká je úspora na energii - plyn vs. elektřina, tak zjistíte, že se ona úspora projeví až po několika tunách leča. Takové množství zřejmě nikdo nedělá, alespoň ne v takovémhle malém zařízení. To zejvně odporuje prohlášení, že se to v zápětí vrátí. Samořejmě i tento časový údaj je velmi relativní...
Ano, čas jsou peníze. Pokud zavařovač nebo lečař (rozumějte člověk, který zavařuje lečo) v té době něco co dále zpeněží vyrábí a pokud by zavařoval na plynu či na el. ploténce, tak by vyrábět nemohl, tak to ano... Ale to paní pisatelka jistě nemyslela. V jejím případě její pan manžel, který jinak dělal nejakou jinou práci, nyní bádá nad novými recepty a hraje si s hrncem :-)
Vím, vše tu už jednou bylo... oportunní náklady a o tom to je :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
radi - (26) - 178.227 (?), 5.9.2009 21:12
Ano, přesně a úplně s Vámi souhlasím. Jen nechápu to, co jsem již napsal a na to mi pisatelka neodpověděla. Zřejmě to použila jen jako bonmot, než fakt.
|
|
|
|
|
|
|
host - 252.191 (?), 7.9.2009 17:11
tady pisatelka,,,
o vraceni penez jsem myslela tim, ze domaci leco a ruzne kompoty mam doma ze zahradky nebo ze sadu... kdyz vidim kolik toho si na zimu uskladnim, tak si to prepocitam ze tohle koupit v obchode, tak prijdu na buben,,, o elektriku nejde... to je fakt mala... proste pokud mate zahradku a na ni spoustu svych dobrutek... doporucuji domaci kompoty,,, a ruzne vyrobky... nez kupovane... snad uz jste pochopili... manzel je z mesta a tak zjistil, ze vesnice ma vice moznosti..pokud clovek neni lenivy... Žanet
|
|
|
|
|
|
|
host - 252.191 (?), 7.9.2009 17:24
jeste neco... jen to, ze kdybych si chtela zamrazit ovoce nebo papriky. take jde.,. ale energie juva, musela bych mit mrazak zapnuty cely rok... a tak mam v mrazaku jine veci,,, a i toho ovoce na knedliky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 56.218 (?), 8.9.2009 11:10
Blahopřeji, se zájmem jse, si přečetla diskusi a čekala, kdo vyhraje. Jednoznačně lečo je fajn, když zelenina vyroste na vlastní zahrádce, tak to je neoddiskutovatelné. Rada se syrovou zeleninou, je prýma, také jsem to vždycky nejdřív povařila a ono je to vlastně zbytečné, vždyť se to strejně zaváří, no člověk se pořád učí. Děkuji za typ a přeji hezký den.Jindra
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.114 (?), 8.9.2009 13:19
S tím vkládáním rovnou do sklenic moc nesouhlasím. Paprika se musí podusit, aby nebyla tvrdá. Ale hlavně lečo vařím tak dlouho, aby se ze směsi částečně odpařila voda z rajčat. Pokud to neuděláte, v leču na talíři stojí voda a to celé naší rodině dost vadí. Jinak rajčata do leča loupu po spaření horkou vodou. Je mnohem jemnější, chuť nekazí tvrdé slupky.
|
|
|
|
|
|
|
host - 252.191 (?), 8.9.2009 17:47
tak ja take podusim papriku a s oloupanymi rajcaty ale chvilku... spise leco delam jako na gulas... smazim cibulku a pak dam nakrajenou papriku a rozmixovane rajcata... takze v lecu jdou na talizi videt pouze paprika v cervene omacce... a o vode z rajcat se u nas nediskutuje, protoze ja vetrinou leco zahustuji... zanet
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|