Co s cuketami?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 57.71 (?), 7.7.2008 8:55
jsem mimo téma, ale... na konci jara jsem vypnula mrazák, protože už to bylo zbytečné. Mražák jsem měla poprve, takže jsem jak hloupá ho nechala po odmražení zavřený a před pár dny v hrůze otevřela a zjistila, že uvnitř je hnusná plíseň - takže pomóc? mražák není nový, dostali jsme ho už použitý, ale je plně funknčí a na nový nebudou peníze, jenže nevím, zda tu plíseň má smysl likvidovat, nebo to bude stále načuchlé... Poradíte někdo?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 85.27 (?), 7.7.2008 10:53
Já s Vámi dámy tak úplně nepolemizuji, mrazáky mám sám tři, z toho dva obsazené, jeden v rezervě - nyní čerstvě obsazený divočákem.
Chci jen říci, že oproti dřívějšku se filozofie konzervace potravin v závislosti na nabídce hodně změnila. Dále jsem měl na mysli, že při zvažování alternativ - sterilace a mrazení - není cena elektrické energie zanedbatelnou položkou, zejména u surovin levných a objemných, jako je cuketa.
S paní Danielou, jakož i s ostatními souhlasím, vlastnoruční výrobek chutná lépe než koupený, dnes už to ale není proto, že by nebyl k dostání, nýbrž jakýsi sport.
Mám proti sobě, jak vidím, přesilu pečlivých hospodyň, takže to vzdávám.
|
|
|
|
|
|
|
Daniela. - Diamantový Zahrádkář (1262) - 204.208 (?), 7.7.2008 11:39
Nevzdávejte to, pane Miloši, v mnohém máte pravdu. Samozřejmě je lepší koupit například zeleninu zamraženou a je to bez práce. Kdybych bydlela v paneláku, tak ji určitě kupuji v obchodě. Protože si ji ale vypěstuji sama (a ještě se chválím, jak je ta zelenina vypěstovaná ekologicky), tak se tu pitvořím, krájím, sekám a strouhám na robotu - a potom to všechno zamražuji, ale také zavařuji a suším... Je to o tom, že mě to baví. Zhrádkaření je koníček a k tomu patří vše to následné... a o tom to je! Zdravím - Daniela.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|