Broskve - recepty
|
|
|
|
romila - Zlatý Zahrádkář (914) - 86.255 (?) 15.8.2008 19:29
Dělám ještě jeden v létě, ale ten vyjde sakra dráž, protože mám mlsnou pusu a mám ráda kysanou smetanu. Používáním a zkoušením různého druhu ovoce jsme se -celá širší rodina- chuťově shodli a ustálili na této kombinaci. 5 zakysaných smetan s vanilkovým cukrem je "nepatrná směs". A zase vrstva piškotů, zde dávám i po obvodu dortové formy, vrstva smetany, vrstva kompotovaných mandarinek-většinou 2-3 plechovky, vrstva piškotů, smetany a teď vrstva na silnější plátky nakrájených banánů, bývají tak 4-5 kusů, ony to zpevní. A nahoru zase dortové želé, vychlazené to nemá chybu. Pochopitelně kdo chce může dát i šlehačku a to i u předchozího "chudého" dortíku. Tak můžete ještě nějakou dobrou inspiraci někdo přihodit. Ahoj, M.R.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
romila - Zlatý Zahrádkář (914) - 99.96 (?), 15.8.2008 17:02, zobrazeno: 22772x
Hodím to sem hned. Tedy původně je to s jablky, ale protože dnešní vítr shodil nějaké broskve, použila jsem je. Takže do dortové formy vrstvu piškotů, na ni směs, piškoty, směs, piškoty. Směs: 2 hrnky vody, cca 8 lžic cukru-dle chuti-na kousky 6-8 broskví či jiné ovoce trochu rozvařit. Ve třetím hrnku vody rozmíchat 2 vanilkové pudinky a zavařit do povařeného ovoce. Podle sebe jsem to ještě trochu "vylepšila", aby to bylo vzhlednější. Už pouze malinké kousky ovoce rozmístím sem tam po vrchní vrstvě piškotů za zaliju uvařeným dortovým želé. Většinou nechám do druhého dne ve sklepě vychladit. Předností je, že je to docela levné, rychlé a dá se tam pár kousků ovoce padaného nebo červivého. Vychlazené je to docela fajn. M.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
romila - Zlatý Zahrádkář (914) - 86.255 (?), 15.8.2008 19:29
Dělám ještě jeden v létě, ale ten vyjde sakra dráž, protože mám mlsnou pusu a mám ráda kysanou smetanu. Používáním a zkoušením různého druhu ovoce jsme se -celá širší rodina- chuťově shodli a ustálili na této kombinaci. 5 zakysaných smetan s vanilkovým cukrem je "nepatrná směs". A zase vrstva piškotů, zde dávám i po obvodu dortové formy, vrstva smetany, vrstva kompotovaných mandarinek-většinou 2-3 plechovky, vrstva piškotů, smetany a teď vrstva na silnější plátky nakrájených banánů, bývají tak 4-5 kusů, ony to zpevní. A nahoru zase dortové želé, vychlazené to nemá chybu. Pochopitelně kdo chce může dát i šlehačku a to i u předchozího "chudého" dortíku. Tak můžete ještě nějakou dobrou inspiraci někdo přihodit. Ahoj, M.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|