Broskve - recepty



Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?)
15.8.2008 17:11

Ahojky, já dělám něco podobného - navrch vychlazených kousků dávám ještě šlehačku. Je to strašná dobrota.  Zdravím - Daniela.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 99.96 (?), 15.8.2008 17:02, zobrazeno: 22770x

Hodím to sem hned. Tedy původně je to s jablky, ale protože dnešní vítr shodil nějaké broskve, použila jsem je. Takže do dortové formy vrstvu piškotů, na ni směs, piškoty, směs, piškoty. Směs: 2 hrnky vody, cca 8 lžic cukru-dle chuti-na kousky 6-8 broskví či jiné ovoce trochu rozvařit. Ve třetím hrnku vody rozmíchat 2 vanilkové pudinky a zavařit do povařeného ovoce. Podle sebe jsem to ještě trochu "vylepšila", aby to bylo vzhlednější. Už pouze malinké kousky ovoce rozmístím sem tam po vrchní vrstvě piškotů za zaliju uvařeným dortovým želé. Většinou nechám do druhého dne ve sklepě vychladit. Předností je, že je to docela levné, rychlé a dá se tam pár kousků ovoce padaného nebo červivého. Vychlazené je to docela fajn. M.R.

   
Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 15.8.2008 17:11

Ahojky, já dělám něco podobného - navrch vychlazených kousků dávám ještě šlehačku. Je to strašná dobrota.  Zdravím - Daniela.

      
micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?), 15.8.2008 18:43

Já dělám něco podobného, ale tento recept taky znám.Ten druhý je 800g nebo ml i kombinace- třeba 250g tvarohu, 220ml šlehačky a 400g bílého jogurtu, může být cokoliv prostě co zrovna máte doma i zakys smetana.Kombinace mi chutnají víc, přidáme cukr, vanil. cukr a rozpuštěnou práš.želatinu asi v 1dl vody.Do dort formy na dno piškoty já dávám černý rybíz svařený s cukrem a přecezený a nalijeme směs.Necháme do druhého dne v lednici.Dá se i nazdobit tak, že lžící naberete zbylou tekutinu a rozstříknete cik cak po dortu a třeba nastouháte čokoládu.Pak už i ta šlehačka.Zbylou šťávu z rybízu dávám na mraž dort.

         
romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 86.255 (?), 15.8.2008 19:29

Dělám ještě jeden v létě, ale ten vyjde sakra dráž, protože mám mlsnou pusu a mám ráda kysanou smetanu. Používáním a zkoušením různého druhu ovoce jsme se -celá širší rodina- chuťově shodli a ustálili na této kombinaci. 5 zakysaných smetan s vanilkovým cukrem je "nepatrná směs". A zase vrstva piškotů, zde dávám i po obvodu dortové formy, vrstva smetany, vrstva kompotovaných mandarinek-většinou 2-3 plechovky, vrstva piškotů, smetany a teď vrstva na silnější plátky nakrájených banánů, bývají tak 4-5 kusů, ony to zpevní. A nahoru zase dortové želé, vychlazené to nemá chybu. Pochopitelně kdo chce může dát i šlehačku a to i u předchozího "chudého" dortíku. Tak můžete ještě nějakou dobrou inspiraci někdo přihodit. Ahoj, M.R.

            
Lumikol - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 181.138 (?), 15.8.2008 21:24

Nááádhera jen jak jsem to přečetla mám 20 kg navrch, ještě že u nás už je po broskvích, ten se zakysankou dělám bez ovoce piškuty máčím silným kafem a rumen(toho není nikdy dost) jsem schopná ho slupnout sama, tak ho dělám jen ve svátek(a každý den ná někdo svátek, hihi)L.

               
romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 86.255 (?), 15.8.2008 22:19

Souhlas, Lucko. Takové "čuňárny "jsou úplně nejlepší a rovněž bych byla schopna je zhltnout sama. M.R.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika