mame hodne venkovních ibišků jako plot ale nevime kdy ho stíhat po odkvětu nebo na jare.Mame suche listy a suche seminka tak jak to ostrihat.Můžeme tam nechat ty suchy semena ne bo ne děkuji za odpověd
Máme v předzahrádce venkovní ibišek, ale když se hodně rozroste a potom v zimě, když opadá listí, vypadá jako metla. Přitom ho stříhám. Chci ho zrušit a místo něj nasadím nějaký okrasný zakrslý strom.
Kdysi jsem si za pár korun koupila v zahradnickém centru sáček semen za pár korun. Semenáčky jsem po tři roky zimovala ve světlé místnosti s teplotou kolem 10 stupňů. Čtvrtým rokem jsem dva zasadila do zahrady, byly asi 40 cm vysoké. Po 6 letech má jeden 1,5 metru, je krásně obsypaný květy, opravdu krásný keř. Druhý je asi o půl metru nižší a zatím nekvete. Stanoviště toho prvního je chráněné před zimními větry u kamenné zídky v polostínu. Ten druhý je na nechráněném stanovišti v dost suché a propustné půdě na celodenně osluněném místě. Zalevám a hnojím oba stejně,ale rozdíl je markantní.
Dobrý den, chtěla bych pěstovat venkovní ibišek v květináči na verandě, venkovní otevřené, navím jestli není možné aby ibišek přes zimu v květináči vymrzl, nemá s tím někdo zkušenosti. Vydrží venkovní ibišek v květináči venku? Děkuju
Taky by se dal na zimu z květináče vyndat a zahrabat do země a na jaře opět zasadit do květináče. Nebo na zimu květináč něčím obalit, aby tolik nepromrzal a občas, když nemrzne ibišek zalít, aby neuschnul.