mame hodne venkovních ibišků jako plot ale nevime kdy ho stíhat po odkvětu nebo na jare.Mame suche listy a suche seminka tak jak to ostrihat.Můžeme tam nechat ty suchy semena ne bo ne děkuji za odpověd
mame hodne venkovních ibišků jako plot ale nevime kdy ho stíhat po odkvětu nebo na jare.Mame suche listy a suche seminka tak jak to ostrihat.Můžeme tam nechat ty suchy semena ne bo ne děkuji za odpověd
Máme v předzahrádce venkovní ibišek, ale když se hodně rozroste a potom v zimě, když opadá listí, vypadá jako metla. Přitom ho stříhám. Chci ho zrušit a místo něj nasadím nějaký okrasný zakrslý strom.
Kdysi jsem si za pár korun koupila v zahradnickém centru sáček semen za pár korun. Semenáčky jsem po tři roky zimovala ve světlé místnosti s teplotou kolem 10 stupňů. Čtvrtým rokem jsem dva zasadila do zahrady, byly asi 40 cm vysoké. Po 6 letech má jeden 1,5 metru, je krásně obsypaný květy, opravdu krásný keř. Druhý je asi o půl metru nižší a zatím nekvete. Stanoviště toho prvního je chráněné před zimními větry u kamenné zídky v polostínu. Ten druhý je na nechráněném stanovišti v dost suché a propustné půdě na celodenně osluněném místě. Zalevám a hnojím oba stejně,ale rozdíl je markantní.
Dobrý den, chtěla bych pěstovat venkovní ibišek v květináči na verandě, venkovní otevřené, navím jestli není možné aby ibišek přes zimu v květináči vymrzl, nemá s tím někdo zkušenosti. Vydrží venkovní ibišek v květináči venku? Děkuju
Taky by se dal na zimu z květináče vyndat a zahrabat do země a na jaře opět zasadit do květináče. Nebo na zimu květináč něčím obalit, aby tolik nepromrzal a občas, když nemrzne ibišek zalít, aby neuschnul.