Určení rostlin

host - 220.182 (?)
10.7.2012 23:06

Ta moje Red Baron se začíná barvit hned jak raší, mívá tak 1/3 červenou. Na podzim pak zčervená téměř celá - přikládám foto z podzimu 2010. Ale zelená varianta existuje také, myslím, že ji měli Najmanovi - ta by měla být spíš světlounce zelená. Fotku z téhle části roku teď nemám, musela bych ji vyfotit. Ale jdu tam až ve čtvrtek.            Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 220.182 (?), 9.7.2012 13:10

Renato, mám také "Red Baron", a první zimu jsem ho nastýlala listím a chvojím a brala kousek domů, jen aby přežil, druhou zimu už jen hodila chvojí a teď poslední tři roky už s ním nedělám nic - přežívá v pohodě. Jediný fakt je, že částečně zalezl pod devaterník a tam je v zimě krytý, ale zimu přežívá i na volné ploše otevřené k jihu před keři. HK...    Lída

Reniii - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (621) - 146.37 (?), 10.7.2012 21:58

Lído,  jak je na tom Vaše Red Baron? Už se barví? Ta moje má tři lístky malinko zabarvené a jinak NIC sad (viz fotka, je před studnou).  trochu jsem "šmejdila" na netu a je možné že je Imperata cylindrica a Imperata cylindrica Red Baron? Cituji z katalogu jednoho zahradnictví : "IMPERATA CYLINDRICA - zelený lalang, "zelená tráva"  obdoba "červené trávy Red Baron" je nápadná travinka se sytě svítivě zeleným listem, která se zbarvuje do červena až na podzim, výška do 50cm"

host - 220.182 (?), 10.7.2012 23:06

Ta moje Red Baron se začíná barvit hned jak raší, mívá tak 1/3 červenou. Na podzim pak zčervená téměř celá - přikládám foto z podzimu 2010. Ale zelená varianta existuje také, myslím, že ji měli Najmanovi - ta by měla být spíš světlounce zelená. Fotku z téhle části roku teď nemám, musela bych ji vyfotit. Ale jdu tam až ve čtvrtek.            Lída

host - 220.182 (?), 10.7.2012 23:16

ps - u té vaší Imperaty máte pořádně statné listy, ta moje je tak pevné nemá, má je slabší (jako mají třeba prosa) a nemám ji v trsu, spíš roste tak po dvou-třech lístcích plošně...           Lída

Reniii - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (621) - 146.37 (?), 11.7.2012 13:54

Zahradnictví Najmanovi, tam jsem právě našla zmínku o zelené Imperata cylindrica. To mám asi tuhle druhou, né že by mě to vadilo ale koupila jsem jí jako Red Baron i s cedulkou laugh, tu už sice zničilo slůně ale stále je to čitelné.

Reniii - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (621) - 146.37 (?), 12.9.2012 14:31

Vyřešila jsem záhadu mojí stálezené Imperata cylindrica "Red Baron" cool

Jelikož je půlka září a rostlina je až na pár stébel stále zelená, pídila jsem se po informacích a v zahradnictvích tuhle trávu podrobně zkoumala. Jak píše Lída... "pravá" I.c. red baron roste tak po dvou-třech lístcích plošně, není tak statná a touhle dobou je červená celá.

Takže info z US webu : "Red Barron" se občas vrátí zpět k zelené formě, která se pak může stát velmi invazivní. Odstraňte zelené typy, než se rozrostou! Zelená forma Red Baron je vyšší, má jasně zelené listy s bílým středovým pruhem a ostrou tuhou špičkou. Červené odrůdy rostou lépe v chladnějších, vlhčích podmínkách. Rovněž se zdá, že zůstanou ozdobně červené spíše v severnějších lokalitách, do all-zelené formy se vrací v teplejších, více jižních lokalitách. Nyní je
považována za jednu z nejhorších plevelů na světě."

Nerada bych zaplevelila celé Poděbrady laugh (od jara se rozlezla o půl metru, je horší než pentlička Phalaris), takže se pokusím jí zlikvidovat, nechám si jen kousek v nějakém velkém květináči bez dna aby už nikam neutekla.

Reniii - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (621) - 146.37 (?), 10.3.2013 14:50

Květo, děkuji za tip na přezimování Carex testacea wink, vykopala jsem jí a zimu krásně přežila ve studeném skleníku. Letos bych jí (možná jen jednu) nechala venku a zabezpečila proti vodě a mrazu.

host - 241.241 (?), 17.12.2013 15:32

Dobrý den,

mám hezkou pokojovku, ale moc se jí nedaří.Čím to, poradí někdo?Nevím ani jak pěstovat či množit ani jméno :o)

?
?

Marie12 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (429) - 77.148 (?), 17.12.2013 18:23

Vaše květina se jmenuje Podénka(voděnka) zadejte si do google a tam se dovíte co potřebujete.smiley

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz