Sázení trvalek v říjnu?

Marie12 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (429) - 64.226 (?)
29.10.2012 16:01

Zdravím P.P.Takže bydlíme na malém městě, kdysi to byly dvě vesnice které se sloučily, ale u nás to je pořád jako na vesnici.Vůbec nešťouráte já plevel moc neřeším, když jsem zakládala zahradu tak jsem vždy místo kde jsem začala sázet postříkala Randoupem počkala týden natáhla černou folii udělala kříž a sázela nahoru dávám štěpku nebo kůru z pily z obchodu nekupuji ta se hned rozpadne.Tam kde mám cibuloviny tam okopu, ale hned jak odkvetou nasázím letničky.Až se Vám vše rozroste tak plevel nemá moc šanci a když už tak přijde na řadu Randoup, špičatý nůž, a vařící voda z konvice ta hlavně na šťavel to je neřád, ale pokud se Vám ho podaří vytáhnout celý ocásek máte vyhráno.Zahrada pro mně není dřina je to můj veliký koníček který musí bavit jako všechno ostatní.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 217.2 (?), 29.10.2012 12:41

Ano, bohužel je to spíš otročina pokud bych to chtěla mít všechno bez plevele, teď jsem dala černou textilii aby mi ten plevel hned tak neprorostl a na to hážu kůru, jinak mě nic lepšího nenapadá, jak to děláte Vy?Teprve se začínám orientovat v kytičkách atd... takže uvítám každou radu... i o plevelusmiley

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 14.199 (?), 29.10.2012 13:10

Ten dotaz byl určen paní Marii. Podud jde o mne, mám zahradu produkčního typu. Pár floxů, kopretin, ostrožku, pivoňky a jarní cibuloviny na záhoně v předzahrádce spíše vesnického stylu a tam to udržuju z většího křovinořezem, detaily elektrickým vyžínačem. Mulč a kůru nepoužívám.

Marie12 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (429) - 64.226 (?), 29.10.2012 16:01

Zdravím P.P.Takže bydlíme na malém městě, kdysi to byly dvě vesnice které se sloučily, ale u nás to je pořád jako na vesnici.Vůbec nešťouráte já plevel moc neřeším, když jsem zakládala zahradu tak jsem vždy místo kde jsem začala sázet postříkala Randoupem počkala týden natáhla černou folii udělala kříž a sázela nahoru dávám štěpku nebo kůru z pily z obchodu nekupuji ta se hned rozpadne.Tam kde mám cibuloviny tam okopu, ale hned jak odkvetou nasázím letničky.Až se Vám vše rozroste tak plevel nemá moc šanci a když už tak přijde na řadu Randoup, špičatý nůž, a vařící voda z konvice ta hlavně na šťavel to je neřád, ale pokud se Vám ho podaří vytáhnout celý ocásek máte vyhráno.Zahrada pro mně není dřina je to můj veliký koníček který musí bavit jako všechno ostatní.

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 193.5 (?), 8.9.2012 10:33

Dobrý den, sázela bych raději teď na podzim, jak píše už paní Marie. Mám s tím lepší zkušenosti a na jaře Vám už krásně trvalky porostou. Výsledný efekt je opravdu lepší než sázení až na jaře. Ale může se Vám samozřejmě stát, že v říjnu bude mrznout, napadne sníh a bude po sázení. Ale i tak bych do toho rizika šla. Marcela

host - 176.163 (?), 8.9.2012 10:43

souhlasím se sázením na podzim. Půda tak nevysychá je více vláhy rostliny lépe zakořeňují. Navíc si myslím, že nezamrzne půda pouze může přijít mrazivější noc a tam stačí netkaná textilie. Pokud rostliny před zimou zalejete a zakryjete chvojím neměly by vymrznout. Navíc každá zásilková firma se snaží vyřídit objednávky co nejdříve tak nebudou s posíláním otálet. Hodně úspěchů a radosti z květin přeje Dana

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz