Prosím poradíte dlouhokvetoucí trvalku s červenými květy 30-50 cm vysokou?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 82.198 (?), 5.7.2014 9:03
Omlouvám se za předchozí nepodepsaný příspěvek s krásnoočkem - nemám zkušenosti, teprve jsem ho koupila u nás na trhu, zaujalo mě, že je to C.verticillata - mám žlutokvětý Zagreb a ten zimu přežívá, tak jsem předpokládala, že to bude totéž. Semena raději posbírám. Výškově a barevně ale odpovídá, tak třeba Vám půjde. Ještě mě napadla Echinacea Cherry Brandy, ale to už je 100%ní letnička. Linda
|
|
|
|
|
|
|
Reniii - Zlatý Zahrádkář (621) - 99.57 (?), 5.7.2014 14:05
Kdyby to nemusela být jen a jen červená barva, doporučila bych hlaváč. Mám růžový ale kvete od jara až do mrazu. Výška tak do 40cm s květem.
Scabiosa columbaria nana 'Pincushion Pink'.
|
|
|
|
|
|
|
host - 223.3 (?), 5.7.2014 15:53
Připojím se s dotazem: kde květiny nakupujete? Připadá mi, že nikde, kde jsem nakupovala, nemají pořádný výběr, ani s kvalitou nejsem spokojena.
|
|
|
|
|
|
|
tulipanek - Stříbrný Zahrádkář (151) - 194.92 (?), 13.7.2014 8:51
Také mám problém sehnat konkrétní druhy trvalek (Echinacea purpurea ´Cheyenne Spirit´, Echinacea purpurea 'Raspberry Truffle', Echinacea purpurea ´Now Cheesier', Sedum hybriden ´Matrona´, Helianthemum hybridum ´Amabile Plenum´, Potentilla thurberi ´Monarchs Velvet´, barevné druhy heucher). V některých zahradnictvích na internetu najdu třeba jen jednu nebo dvě, velký výběr má zahradnictví Oldřicha Hybše a MATTY, ale bohužel nezasílají poštou. Pak také Milan Havlis - Safro, je i zásilkové zahradnictví, ale to je drahé. Nemám bohužel možnost objíždět místní zahradnictví, kde by se možná dalo něco objevit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 82.198 (?), 7.7.2014 19:53
...nebo Geum Mrs Bradshaw (= Fireball). Ještě mě napadly trvalkové mochny - Potentilla Volcan, Monsieur Rouillard nebo Gibson’s Scarlet :) linda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|