Hibiscus moscheutos - Ibišek bahenní, nebo též americký ibišek (venkovní)
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 98.33 (?), 30.10.2009 11:29
Zdravím Jarku.
Černé listy se mi u nových dvou zakoupených ibišků též objevily. Od zahradníka jsem se dozvěděla, že se jedná patrně o houbové onemocnění a to díky letošnímu nepříznivému počasí. Doporučil mi napadené listy otrhat a rostlinu postříkat fungicidem. (Použila jsem BAYCOR 25 WP a po 14 dnech ACROBAT.)Do zálivkové vody mám preventivně 1 - 2x přidat PROVICUR, proti houbovým chorobám - to jsem, přiznávám, ještě neudělala. Taky bych o ibišky nerada přišla. Ajka
|
|
|
|
|
|
|
host - 42.100 (?), 4.8.2010 21:59
Hezký večer, může mi někdo prosím poradit?-mám venkovní ibišek, už dost velký-je už kolem metru vysoký, kvete a potřebuji ho přesadit na jiné místo.Ale jak?Nerada bych ho zničila.A jak při případném přesazování postupovat?Děkuji za radu. Marie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lea. - Stříbrný Zahrádkář (459) - 120.236 (?), 5.8.2010 14:08
Tak to bude asi syrský, to je jiná rostlina než tento americký. Syrský venkovní je normální dřevnatý keř, najdete v jiných vláknech. Přesaďte ho kdykoli, ale teď by měl kvést... Já je přesazuji často najaře, letos už tak destiletý, toto léto je takový neduživý tím přesazením, ale i tak se snaží kvést.Na zimu nepřikrývat, co omrzne najaře ostříhat, ale pozor, probouzí se pozdě. Stručně: propustná půda, zásaditá, najaře přistřihnout, pohnojit NPK, od července občas hnojit na květ. Chce slunce, ale prospívá slušně i v polostínu. Je krásný hlavně tím, že kvete až teď do zimy a nenáročný
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.34 (?), 27.9.2009 10:41
Můžete mi prosím napsat ve kterém období nejlépe vysadit ty semínka? Chtěli bychom to také zkusit vypěstovat ze semínek. Děkuji Honza
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LiiB0R - (11) - 156.150 (?), 27.10.2009 1:27
Nadzemní část nepřeživá ani v domovině..je to bylina... nemá smysl ji chránit, péče podobna jako o banánovnik, seřiznout 10 cm nad zemi + mulč + netkaná textilie => vydrží i - 30°C pokud nejsou vyloženě holomrazy... mimochodem...rostlina neumíra na mraz ale na sucho... jelikož roste v bažinách v Sev Americe tak ji vhkost envadi ani v zimě
|
|
|
|
|
|
|
host - 98.33 (?), 30.10.2009 11:11
Zdravím Honzu.
Semena jsem zakoupila na Aukru a vysadila je začátkem února. Upozorňuji, že všechna semena nevzešla.Ponechala jsem si 1 rostlinu, ostatní jsem rozdala.Takto vypěstovaný ibišek kvetl až druhým rokem po výsadbě, ale je silný, zdravý a měl 3 výhony, které byly obaleny poupaty.Na zimu je letos zasypu listím, přikryji netkanou textílií a chvojím. Doufám, že to bude dostačující. Přeji pěstitelské úspěchy. Ajka
|
|
|
|
|
|
|
host - 14.240 (?), 10.9.2010 19:05
Dobrý den,
mohla by jste poradit nějaké fígle na pěstování ibišku ze semínek? Nemám moc pěstitelských zkušeností, takže bych byla vděčná za jakýkoli návod jak začít.
Mockrát děkuju Magda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|