Hibiscus moscheutos - Ibišek bahenní, nebo též americký ibišek (venkovní)
|
|
|
|
|
|
|
host - 245.236 (?) 30.11.2009 10:17
na podzim, dokud nepříjdou mrazy: zalévat, zalévat,zalévat!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
horte - (27) - 64.214 (?), 31.5.2010 16:27
Ahoj, také jsem si koupila na výstavě tyto ibišky od p. Chovance, dva jsem nechala venku, přihrnula mulčem a chvojím, jeden jsem nechala v květináči a dala přezimovat do sklepa. Ten přezimovaný doma přežil, už má několik nových výhonů. Bydlím v nadm. výšce 330m a ty v záhonu zatím ne a ne se probudit, na jednom je vidět nějaká snaha rašit, ale slimáci to bohužel vidí také tak nevím, a ten druhý nejeví žádné známky života, bojím se že to nepřežil. Vy už máte v záhonu narašené ibišky?
|
|
|
|
|
|
|
horte - (27) - 9.17 (?), 18.6.2010 15:40
Tak teprve minulý týden mi začaly rašit oba dva ibišky, jsem ráda že to nakonec přežily, ikdyž nejspíš už letos nevykvetou, ale aspoň ten co mám v květináči pokvete. Jak jste na tom vy?
|
|
|
|
|
|
|
host - 55.234 (?), 10.1.2011 11:47
Zdravím Magdu.
Darovaná, nebo zakoupená semena namočím přes noc do vody a vysadím do rašelinového sadbovače, (pokud nemáte, stačí i kelímek od jogurtu, kde uděláte otvor pro odtok přebytečné vody, poslouží dobře i menší květináč.) Používám výsevní substrát. Do květníku dám 3-5 semen a umístím na parapet okna. Semena dobře klíčí pokud mají spodní teplo. Když má rostlinka 2 děložní lístky, přesazuji. Zalévám podle potřeby, nesmí se ulít, ale ani přeschnout, přeji úspěch, Ajka
|
|
|
|
|
|
|
host - 102.179 (?), 28.6.2010 16:02
mám ibišky venku, nijak valně se o ně nestarám, tuhle zimu byly zasypané sněhem úplně (mají cca 40-60 cm), rostou jak blázni, kvetou taky, letos jsem zjistila, že se mi vysemenili a mám několik set maličkých ibišků, asi je začnu prodávat. Kvetou fialově a bíle, stříhám je padni komu padni, aby byly tak lehce nad kolena.
Takže mi přijdou odolný fest :-)
|
|
|
|
|
|
|
host - 21.202 (?), 7.7.2010 10:26
Píšete pravděpodobně o syrském ibišku, což je něco úplně jiného než americký bahenní.
|
|
|
|
|
|
|
host - 21.202 (?), 7.7.2010 10:23
Ibišek mám zasazený volně v zemi. Těsně před příchodem mrazů důkladně zaleji, seříznu na 10 cm, zakryji hustě chvojím proloženým slámou a překryji 4 vrstvami netkané textilie. Celková výška krytu je asi 20 cm. Již 2 zimy přežil bez problémů, včetně poslední zimy, kdy byly mrazem hodně poškozené bobkovišně a cypřiše a vymrzlo i dost trvalek, např. monardy (ale nebyly tak pečlivě přikryté jako obišek). Odkrývám v květnu, kdy začíná rašit, a na konci léta bohatě kvete.
Za klíčové považuji nepodcenit kryt a na jaře důkladně zalévat.
Pro informaci o klimatu: bydlíme v Brně.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 232.25 (?), 8.7.2010 13:22
Všichni ho pěstuje na půdě, ale já ho viděl u známého v koupacím jezírku asi v 15 centimetrové hloubce. Lze ho takto s úspěchem pěstovat?
|
|
|
|
|
|
|
host - 232.25 (?), 8.7.2010 13:37
Samozřejmě jsem myslel "v půdě"- (chtěl jsem napsat na záhoně)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|