Van a Regina
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 156.2 (?), 12.3.2014 16:24, zobrazeno: 12622x
Dobrý den, chtěla jsem si koupit třešně (chtěla jsem třešně, které nejsou moc červivé a hodí se do vyšších poloh) a jelikož se v tom nevyznám, tak jsem si nechala poradit od prodavače v ovocné školce a on mi doporučil třešně Van a Regina. Nevím jestli jsem udělal dobře, jelikož čtu, že ani nejsou vhodnými opylovači mezi sebou. Nemá někdo zkušenosti s oběma odrůdama (opravdu se navzájem neopýlí)?
Děkuji za odpovědi
|
|
|
|
|
|
|
host - 0.146 (?), 12.3.2014 16:50
van je chutná tmavá třešen ale pro červivost jsme jí pokáceli máme u domu ranné 2 burlaty mlade stromky zase je musíme přikrejvat záclonama proti špačkum včera jsem na políčku vysadil 3 burlaty a 1 karešovku vloni vnučka vylezla na třešni a cpala se a podávala mladšímu bráchovi a povídá dědo já jsem štastná že máme takovou zahradu dcera podporuje vysadbu kolem našich polí má a toho radost
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 57.250 (?), 13.3.2014 10:58
Van je chutná tmavá třešen ale pro červivost jsme jí pokáceli
To je věta, které moc nerozumím. To mi přijde, jako kdybych napsal: "Koupil jsem si auto Škoda, ale dal jsem ho pryč porotože mu na střechu sedá prach". Všechny pozdní chrupky trpí červivostí. Je na pěstiteli, jestli se s tím smíří nebo před červivostí třešně ochrání. Dalším řešením je, vysvětlit vnučce, že třešně se jedí jen do konce června.
|
|
|
|
|
|
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1408) - 179.38 (?), 13.3.2014 11:27
dcera podporuje vysadbu kolem našich polí má u toho radost................dcera má radost,"což je dobře, a já mám radost, že dcera má radost, všichni se tak pospolu podporujeme.
Vykáceli třešeň která neuniká vrtuli třešňové, produkuje červivé plody, na tom není nic k nepochopení.Napříště vysadili !pouze! odrůdy, které nečerviví.Místo červíků mají nyní problém se špačky.A já moc dobře vím,co to znamená s nimi soupeřit o třešně....z deště rovnou pod okap.
Kdyby mě někdo přesvědčoval, že se třešně jedí pouze do konce června, tak jak se znám, asi bych mu neuvěřil.
K prvnímu dotazu: pyl odrůdy Van je s některými inkompatibilní, ale pravděpodobně se s odrůdou Regina opýlí.Když né, určitě se nějaký vhodný pyl od sousedů k Vám dostane.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr.Fazole - Stříbrný Zahrádkář (116) - 20.246 (?), 13.3.2014 12:26
1) Na rozdíl od kůstky z vánočního kapra se mi červík z třešně nezapíchne do krku.
2) Pokud se červík ještě hýbe, vím, že si nezníčím pajšl nějakým jedem.
Tož tak a ať nám třešně chutnají.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|