Třešeň v kontejneru
|
|
|
|
host - 176.18 (?) 17.11.2009 23:22
Pane Mirku, když jsem si pořizovala třešeň, tak teprve začínaly s menšími korunami. Mám Van, ta je cizosprašná, ale v okolních zahrádkách zatím nějaké třešně jsou, plodí bohatě a je výborná. O podnoži vím jen to, že je málovzrůstná, nic víc. Stromek po více než 10-ti letech má korunku šířky tak 2,5 a výšky asi 2,5-3m, takže se pohodlně češe. Kdybych si pořizovala třešeň dnes, volila bych podobnou, ale raději samosprašnou (co když to sousedé vykácí?). Zdraví Lída
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.18 (?), 15.11.2009 23:32
Pro všechny rostliny v kontejnerech nebo v květináčích, které zimují venku, je nejlepší na zimu nádobu zapustit do země a dát nad kořeny mulč. Pokud to z nějakých důvodů nelze, je třeba nádobu důkladně zabezpečit proti promrznutí (sláma, bublinková folie ap) Lída
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.18 (?), 17.11.2009 1:45
Pane Mirku, pokud pak chcete dát novou třešeň na místo staré (i když tam byla jen krátce), je potřeba vyměnit zeminu - peckovina po peckovině se sázet nemá, neroste potom. Nemáte možnost ji hned zasadit někam jinam? Ony totiž stromky nejvíc rostou právě tak ty tři roky, co ji chcete mít v květináči, také starším stromkům pak trvá déle, než pořádně zakoření a začnou růst. Lída
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.18 (?), 17.11.2009 23:22
Pane Mirku, když jsem si pořizovala třešeň, tak teprve začínaly s menšími korunami. Mám Van, ta je cizosprašná, ale v okolních zahrádkách zatím nějaké třešně jsou, plodí bohatě a je výborná. O podnoži vím jen to, že je málovzrůstná, nic víc. Stromek po více než 10-ti letech má korunku šířky tak 2,5 a výšky asi 2,5-3m, takže se pohodlně češe. Kdybych si pořizovala třešeň dnes, volila bych podobnou, ale raději samosprašnou (co když to sousedé vykácí?). Zdraví Lída
|
|
|
|
|
|
|
host - 143.205 (?), 16.11.2009 9:06
Mohla by z ni byt pekna bonsaj. V pomeru k podzemni korenove casti udrzovat nedzemni casti. treba i pokvete.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|