Prořezání starých třešní
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Katka.k - (3) - 216.126 (?), 11.6.2008 9:04, zobrazeno: 52334x
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda, jak ja kdy jdou omladit a prořezat třešně. Mám na zahradě starou, velmi vysokou třešeň. Stále plodí, ale nedosáhle na třešně, nejdou téměř otrhat. Předem děkuji za odpověď. Katka
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 153.130 (?), 11.6.2008 9:33
Nevím jestli je vhodné zmlazovat třešeň, prý to nemají moc rády.
Párkrát jsem uřezal z třešně velkou větev v době, kdy byly zralé třešně. Jednak je to prý snad u třešní nejvhodnější doba a navíc třešně z uřezané větve v pohodě oberete na zemi.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 200.188 (?), 11.6.2008 22:50
Je mozno upresnit co to je presne rez na Zahnuv pahyl? S panem Mravencem moc nesouhlasim ze tresen nema rada zmlazovaci rez, naopak bych rekl ze ho snasi lepe nez treba jablon, urcite aspon radikalnejsi formu. Rekl bych ze tresen by mela krasne obrust a vytvorit novou korunu, mam aspon takovou zkusenost s Napoleonovou. Jinak dle profesora Vachuna je nejvhodnejsi termin na zmlazovaci rez obdobi kvetu. Je to sice ponekud drasticke v estetickem smyslu, ale snad to funguje. jinak si myslim, ze pokud provedete rez po otrhani plodu taky nic nezkazite.
Ondra
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 29.163 (?), 30.9.2008 10:56
Chystám se v zimě na radikální řez cca 10 let staré třešně, na níž si soused začal stěžovat, že mu moc stíní. Chtěl bych ji zkrátit - hlavně prořezat na výšku a šířku, ale netuším jak zareaguje. Krásně letos plodila a obecně se jí velmi dobře daří, díky lepícím deskám jsem omezil i dost výskyt vrtule. Je mi to líto, ale se sousedem musím souhlasit, že narostla do velkých rozměrů a je třeba s tím něco dělat. Jak nejlépe mám tedy třešeň "miniaturizovat". Dávat ji zcela pryč by mi bylo fakt moc líto:-(
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.148 (?), 5.4.2009 21:12
Dobrý den všem.Nevíte prosím jak správně vyslovovat "Zahnův řez"?Jestli Zahnův, Zanův,anebo Cánův? Děkuji za případnou odpověď.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|