Prořezání starých třešní

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?) 
5.4.2009 21:41

Pokud to byl Němec, tak Cánův.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Jerome - (18) - 73.142 (?), 15.4.2009 22:03

Je to tak, "Cánův".

host - 231.226 (?), 22.4.2009 11:30

Dobrý den... Od detstva si pamätám že stále nám dedo vravel olám si z čerešne konáre a na zemi sa najedz.../malo to aj svoju výhodu, nehrozil pád z velkej výšky kvôli pár čerešniam/  čerešni to neuškodí dokonca je to pre ňu ako prerezávka... budú nové konáre a na nich krajšie čerešne... pre 29.163  ...nerežte v zime zadarmo, počkajte na úrodu a potom zrezať a na zemi za prácu / rezanie / si obrať úrodu... Juraj

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?), 22.4.2009 11:53

Že děti lámou větve třešní, chápu, ostatně dělal jsem to také. Že jim to ale ke všemu radí dospělý, to je napováženou
1.  K prosvětlení koruny to nepomůže. Prosvětluje se vevnitř koruny - pro víc světla, lámou se naopak osluněné větve s plody. Třešeň navíc většinou prosvětlovací řez nevyžaduje.
2.  Větve se obvykle lámou ze stromu, málokterá je k dosažení ze země. Pád z výšky  proto hrozí taky, navíc hrozí úraz od majitele zahrady.
  Souhlasím, že je-li řez potřebný - třeba pro snížení koruny, je doba zrání optimální. Jistě, pár ulomených větviček velikému stromu neublíží.  Jinak ale s Vaším dedom  nesouhlasím, viděl jsem ranou třešeň, kterou  nepřizpůsobiví kluci prosvětlili až na kmen.

host - 231.226 (?), 22.4.2009 13:02

reč bola o velkých stromoch, preto som bližšie nerozvádzal... ale spomenul som tam pád z velkej výšky... tá prerezávka asi mal byť presnejší výraz ostrihanie /prikrátenie/...skúsim si dať druhý krát pozor, aj keď tu išlo skôr o časové obdobie ako o presnú činnosť alebo nejaký presný návod.../aj keď každý môže mať iné skusenosti, a tak aj nejaký presný návod nemusí byť pre iného presný, dokonca pre iných môže byť dokonca nepoužiťelný.../ mám aj viacero kníh z rôznych časových období kde su protichodné údaje a dokonca najstaršie niektoré postupy sa začínajú používať znovu.../ v niektorých časopisoch dokonca ich označujú ako nové trendy.../    Dokonca aj tel. receptár prima nápadov teraz v nedeľu dával štepenie /roubovaní/ ktoré poznám spred 40 rokov a doteraz sa prakticky takmer nikde nepoužívalo... hovorím o niektorých takmer zabudnutých postupoch nie o najbežnejsích...          Juraj

L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 96.56 (?), 17.5.2009 20:17
Minuly rok jsem v dobe urody zkratil padesatiletou tresen o tretinu (cca 3m) z duvodu ohrozeni elektrickeho vedeni pri silnejsim vetru. Dnes jsem na ni koukal a je neuveritelne obsypana jeste zelenymi tresnemi. R.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz