U Kordie se mi nedaří dosáhnout fáze, kdy jsou plody tmavé a zároveň konzumovatelné. Když ztmavnou, tak je vnitřek, díky larvám vrtule, už na kaši. Dávám žluté lepové desky, letos jsem poprvé použil i postřik (Spintor) a výsledek stejný.
U Kordie se mi nedaří dosáhnout fáze, kdy jsou plody tmavé a zároveň konzumovatelné. Když ztmavnou, tak je vnitřek, díky larvám vrtule, už na kaši. Dávám žluté lepové desky, letos jsem poprvé použil i postřik (Spintor) a výsledek stejný.
Já nepoužívám lepové desky ale v čase když se u kordie začínají plody červenat tak to stříknu mospilanem a za 14 dní jsou už třešně zralé, občas se tam nějaký červ najde, líp fungoval calypso.
Kordia měla sice sem tam moniliový úžeh, ale to co zbylo a dozrává je senzační. Neznám chutnější třešeň. Granát likviduju, to se nedá srovnat. U nového stromku třešně nevím, jestli to není jen VAN a nikoliv Těchlovan.
To by se mělo dát poznat. Van zraje současně s Kordií, Těchlovan o týden dřív. U nás jsou nyní Kordie tak akorát, Těchlovany už končí. Van má ze všech nejkratší stopky.
Do určování třešní bych se nepouště, až na pár vyjímek, jako je odrůda Van. Krátká stopka, křupavá dužnina a plod rozdělený výraznou rýhou na dvě půlky (jako zadek).
Do určování třešní bych se taky nepouštěl. Že mě znovu tak uchvátí ta KORDIA jsem nečekal. Naprostá třešňová královna. Vývozní artikl. Nemít ji na zahradě je chyba.