Kordia je nepřekonaná
|
|
|
|
host - 7.13 (?) 25.4.2016 10:15
Vadí mi hlavně, že trpí na monilii, praská v dešti a v místě roubování dělá široký kmen - stromek je naroubovaný ve výšce pod korunkou:(. Měl to být strom i na okrasu a ta boule by mi vadila.
Na zahradě máme staré třešně - cca 50 let. Myslela jsem původně, že je to Burlat, ale ona to bude spíše Troprichterova - popis na ní sedí lépe. Na kraji Prahy zraje okolo 20./25. června, je spíš měkší, zralá až ttéměř černá, váží okolo 10g (?), šťavnatá, šťáva je tmavá, jenže trpí monilií plodů a v děšti praská- celkem hodně. Všem komu dáme plody, velmi chutnají. Děláme z nich i džem a šťávu. Když se povede rok, nejsou ani moc červivé.
Stromy jsou už staré a musíme je vyměnit. Později zrající třešně nechci, kvůli červům. Ještě tak cca o týden až 2 pozdější, ale více už ne.
Při výměně stromů jsem chtěla vyřešit hlavně to praskání v dešti a nepořídit si omylem odrůdu trpící minilií květů a plodů.
Půdu máme spíše vlhčí, těžší, jílovitou. Proto jsem chtěla tu ptáčnici. Jenže s mezištěpení:(, aby třešeň nebyla tak vysoká. S tím jsem jsem neuspěla. Colt jsem nechtěla, protože na něm stromy nejsou dlouhověké.
Zuzka
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.172 (?), 25.4.2016 2:42
Přeroubovat ho můžete, Burlat je ale chutnější a sladší, méně vodnatý.
Více info naleznete ve vlákně :Zkušenosti s odrůdami Grace Star, Sweet Early?
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 25.4.2016 7:11
Burlat je velmi dobrá raná třešeň. Vyhodit, nebo přeroubovat ji můžete, ale moc nevěřím, že ta druhá je lepší. Ta druhá je srdcovka, Burlat máte už docela velkou polochrupku. P
|
|
|
|
|
|
|
host - 7.13 (?), 25.4.2016 10:15
Vadí mi hlavně, že trpí na monilii, praská v dešti a v místě roubování dělá široký kmen - stromek je naroubovaný ve výšce pod korunkou:(. Měl to být strom i na okrasu a ta boule by mi vadila.
Na zahradě máme staré třešně - cca 50 let. Myslela jsem původně, že je to Burlat, ale ona to bude spíše Troprichterova - popis na ní sedí lépe. Na kraji Prahy zraje okolo 20./25. června, je spíš měkší, zralá až ttéměř černá, váží okolo 10g (?), šťavnatá, šťáva je tmavá, jenže trpí monilií plodů a v děšti praská- celkem hodně. Všem komu dáme plody, velmi chutnají. Děláme z nich i džem a šťávu. Když se povede rok, nejsou ani moc červivé.
Stromy jsou už staré a musíme je vyměnit. Později zrající třešně nechci, kvůli červům. Ještě tak cca o týden až 2 pozdější, ale více už ne.
Při výměně stromů jsem chtěla vyřešit hlavně to praskání v dešti a nepořídit si omylem odrůdu trpící minilií květů a plodů.
Půdu máme spíše vlhčí, těžší, jílovitou. Proto jsem chtěla tu ptáčnici. Jenže s mezištěpení:(, aby třešeň nebyla tak vysoká. S tím jsem jsem neuspěla. Colt jsem nechtěla, protože na něm stromy nejsou dlouhověké.
Zuzka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pavel_CZ - Stříbrný Zahrádkář (254) - 242.214 (?), 16.6.2018 12:24
Kordia ma velke uspechy i v Americe, tam se prodava pod jmenem "Attika".
O jeji kvalite svedci i to, ze ji prodava nejvetsi skolka na vychodnim pobrezi.
Attika
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 16.6.2018 18:20
Když ony ty třešničky dozrávají průběžně v rozpětí 7 týdnů a dát je k degustaci v konzumní zralosti by bylo dost náročné.Ale dobrý nápad! Kordia (Těchlovická II) je pro mě také třešňový skvost, že kterého mám vyzkoušenu i pálenku.A i ta šla na odbyt! Velké plody se i nám dobře česaly! Letos poprvé zírám, jak i Kordia podlehla výkyvu počasí. AB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pavel_CZ - Stříbrný Zahrádkář (254) - 242.214 (?), 16.6.2018 18:53
U me letos ta tresnova sezona netrvala ani mesic. Prvni dozravala Rita kolem 12.5. v tesnem zavesu Earlise (ta je mnohem lepsi), pak Burlat, Red Pacific, Sabrina, Techlovan, Van a posledni Skeena, kterou dodelali mravenci uz asi pred tydnem. Po Skeene mela poprve dozrava Staccato, ale ta byla z Ostrohu, tak klasika, zase falesna odruda, co dozravala chvilku po Burlatu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|