Jarní výsadba peckovin - uškodí mráz?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 23.38 (?), 21.3.2013 15:31, zobrazeno: 6929x
Dobrý den, jako laik prosím o radu ohledně jarní výsadby peckovin. Zakoupila jsem si 3 ovocné stromky (prostokorenné)- třešeň, broskvoň a pološvestku. teď však sleduju předpověď a příštích několik dnů ma být dost v noci mrazivo, okolo -9C. neuškodí mráz těmto stromkům? nebo je mám raději založit do zeminy někde v sklepě a pár dnů s výsadbou počkat? děkuji
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.186 (?), 21.3.2013 15:37
Založte je do zeminy, ale venku! Doma rozhodně ne, začaly by vám předčasně rašit. Až mrazy poleví, normálně je zasaďte. Teď byste je nemohla pořádně zalít, protože by to zmrzlo. Lída
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 21.3.2013 15:38
Jarní mrazy uškodí jen nakvetlým stromkům, které čekají úrodu, což se Vás netýká.Nemusíte mít obavu že by tyto poklesy teplot uškodily nově zasazeným stromkům.To by musela teplota spadnout pod dvacet stupňů, aby poškodila stromky ve dřevě, což nehrozí.
Můžete klidně sázet,ale jak podotkla paní Lída jen za bezmrazého počasí do nezamrznuté půdy-což jsem bral automaticky.Stromkům vysazeným už na podzim se taky nic nestane.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 21.3.2013 17:06
Jestli můžete, zakopejte stromky kdekoliv na zahradě tak, aby kořeny byly zasypané kyprou zeminou.V této době Vám ani stromky ani kořeny nijak nenamrznou.Zakrývat listím je vůbec nemusíte.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 22.3.2013 7:25
Zkuste někdy na jaře, až bude těch mínus čtrnáct píchnout teploměr 3cm pod povrch země.Zjistíte, že žádné poškození mrazem nehrozí ani omylem.P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 22.3.2013 7:39
Neříkám, že jej nemůže uschovat do sklepa.Já jsem psal, pokud je může zakopat na zahradě, nech jej tam zakope.Dávat je v této době do sklepa, když je může zakopat na zahradu, je zbytečné.Stromkům se nic nestane.P
|
|
|
|
|
|
|
|