Granát - vhodná odrůda zrající mezi rannými a pozdními třešněmi
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.216 (?), 16.6.2011 22:41, zobrazeno: 26959x
Chtěl jsem udělat přesně stejnou věc, jako pán, který psal, že vykácel nerodící Kordii. To samé jsem chtěl udělat s Granátem. První roky měl totiž málo plodů nevalné chuti. Letos poprvé má i větší plody, než dříve, a jsou přijatelné chuti. Je to chrupka, která dozrává právě teď, tedy po už dost přezrálých srdcovkách. Má to být náhrada za Troprichterovu, která pravděpodobně zrála ještě o něco dříve. Dobře by se měla opylovat s Napoleónkou a Skořicovkou velkou (Hedelfingenská). Granát je dobrá volba právě svou dobou zrání, kdy přímo navazuje na srdcovky a kdy pozdnější chrupky ještě nejsou zralé.
|
|
|
|
|
|
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 82.212 (?), 16.6.2011 23:15
Granát jsem kdysi míval, zrál u mne ve4.třešńovém týdnu, když se nenechal přezrát, částečně unikal larvám vrtule třešńové. Nevím, kterou zimu u mne silně namrzl, trpěl poté dost klejotokem a jelikož jsem ho měl vysazený na ne zrovna vhodném stanovišti, musel jsem se s ním posléze rozloučit.
Jinak ho můžu jenom doporučit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.45 (?), 12.1.2014 8:00
Vie niekto porovnať Granát a Vegu?Mala by byť tiež v 4 čerešňovom týždni.Dik.N.K.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|