Je zaujimave si pripomenut oberanie čerešni ked sme boli velmi mlady a stomy sa oberali velkymi rebrikmi a terajšie slaborastuce podpniky nam dovoluju plody oberat zo zeme.
Vonku je chladno a špatne počasie, ked som pozrel na stranku ako v Peru a Argentine dozreli čerešne nalada sa mi zlepšila škoda že už nieje leto hned by som rad koštoval.
Copak o to, teploty jsou na polovinu prosince nadprůměrné a je to venku hodně znát, ještě kdyby alespoň občas vysvitlo slunce. Tráva je stále krásně zelená a krajina vůbec nepůsobí zimním dojmem, stejně jako v minulém roce ještě dlouho v lednu.
Včera jsem koupil pár třešní z Chile v Lidlu. Pátrám po odrůdě. Byly kupodivu výborné, ač z takové dálavy. A většinou byly velmi tvrdé, chruplavé, málem jako nezralý angrešt.
Prohlizel jsem i krabici, ale na odrudu jsem nenarazil. Jen jsem si zapamatoval, ze jsou ze San Charbel (asi sad "sociedad agricola san charbel ltda". Ted je 51. tyden, takze podle chilske tabulky pujde o odrudu z druhe poloviny (ze by Bing, ktery je v Amerikach hodne oblibeny?)
Je zaujimave si pripomenut oberanie čerešni ked sme boli velmi mlady a stomy sa oberali velkymi rebrikmi a terajšie slaborastuce podpniky nam dovoluju plody oberat zo zeme.