A co vaše višně?
|
|
 |
 |
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?) 8.7.2021 16:04
Érdi a Ujfehertoi nějak nechápu. Na mě moc kyselé, než zčernají a trochu zesládnou, tak shnijou. Nevím, no...
Obě tyto maďarské višně, včetně staré Köröšské, Záhoračky nejsou v užším slova smyslu klasické višně. Jsou skutečně sladké a hodí se i na jídlo. Klasika kyselek, jako Morella, Morellenfeuer, Ostheimská a jejich pokračovatelé, Fanal, Gemera aj. jsou na zpracování nejlepší, ale na přímý konzum kyselé.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 68.117 (?), 4.6.2022 13:04
Moje 3 letá Morela (kupovaná jako Lutowka) už má letos kupodivu až 25 plodů. Na fotce je ovšem jen jedna větev.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 236.1 (?), 6.7.2021 16:47
Favoritů spousta, Erdi B. jen pár plodů. Obě kvetly hodně, čert aby se v tom vyznal.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?), 8.7.2021 16:04
Érdi a Ujfehertoi nějak nechápu. Na mě moc kyselé, než zčernají a trochu zesládnou, tak shnijou. Nevím, no...
Obě tyto maďarské višně, včetně staré Köröšské, Záhoračky nejsou v užším slova smyslu klasické višně. Jsou skutečně sladké a hodí se i na jídlo. Klasika kyselek, jako Morella, Morellenfeuer, Ostheimská a jejich pokračovatelé, Fanal, Gemera aj. jsou na zpracování nejlepší, ale na přímý konzum kyselé.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 68.117 (?), 14.7.2021 13:39
Ajej... Tak to vypadá že moje Lutowka je taky fake. Višně jiných odrůd a třešně v mém okolí už se sklízejí a moje Lutówka je ještě zelená a velká jako vrabčinka (ptačnice). Co už... Jestli bude příští rok stejná nahradím ji třešní kaštánkou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 247.5 (?), 14.7.2021 19:41
Višeň Lutowka je polský název pro klasickou višeň Morela pozdní. A ta je pozdní a menší.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|