A co vaše višně?
|
|
 |
 |
PP. - Diamantový Zahrádkář (6619) - 9.135 (?) 21.6.2018 8:56
Když je vláko oživené, jen tak. Mám malý zákrsek Favorita. Letos měla i slušnou úrodu, bohužel jsem nevydržel psychicky tlak opeřených bestií a podtrhl to. Teď když ochutnávám zbylé tmavé plody, trochu toho lituju. Ale je to vždycky těžké rozhodování, počkat - a nemít možná nic, nebo to otrhat a mít, ale ne ideálně zralé. Celý strom ptakotěsně neochráním, jen na okraj. Letos to hlídal strašák, klasická konstrukce s hlavou ze sena, vylepšený o oči z CDček a moji červenou čepici. A dokonce to vypadá, že pracoval úspěšně. Teď má službu u muchovníku.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6619) - 9.135 (?), 21.6.2018 8:56
Když je vláko oživené, jen tak. Mám malý zákrsek Favorita. Letos měla i slušnou úrodu, bohužel jsem nevydržel psychicky tlak opeřených bestií a podtrhl to. Teď když ochutnávám zbylé tmavé plody, trochu toho lituju. Ale je to vždycky těžké rozhodování, počkat - a nemít možná nic, nebo to otrhat a mít, ale ne ideálně zralé. Celý strom ptakotěsně neochráním, jen na okraj. Letos to hlídal strašák, klasická konstrukce s hlavou ze sena, vylepšený o oči z CDček a moji červenou čepici. A dokonce to vypadá, že pracoval úspěšně. Teď má službu u muchovníku.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 241.241 (?), 21.6.2018 12:52
nemám klasickou višeň, ale keřovou Carmine Jewel, letos poprvé zaplodila, mírně podtrženo z důvodu 2 denního deště, kdy začala část plodů praskat, tak jsem se synem cca 90% otrhali (odhaduji 2 - 3 kg), višně jsou trochu menší, ale dobré višňové chuti, všechny jsem vypeckovala a jsou připraveny v mrazáku do směsi džemu, jinak včera co zbylo na keři jsem po necelém týdnu ochutnala a chuť výborná, plody se ještě více vybarvily do temně červené, mají malou pecku, skvěle se to sbírá, keř je vysoký asi 150cm
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Gabi - (1) - 87.80 (?), 12.5.2020 14:53
Dobry den, vybiram visen a vidim, ze mate vsechny, ktere jsou ve hre. Chci rannou az strednerannou visen, abych redukovala červivost na minimum, s chutnymi plody visnove chuti, sladke az sladkokysele, ale aby se mi po nich nekrivila pusa. Jen tak na jidlo nebo do kolace..😀. Kdyz pujde zavarit, muze byt, ale prvoplan to neni. Nejlepe tmave barvy, ale neni nutno, odolny strom. Meli jsme tu nejakou starsi visnicku, skoro cerne plody, dozrala urcite do prazdnin, sladkokysele, barvici, vynikajici. Ale nevim, co to bylo. Nemam nic jinak konkretne ochutnano, tak me zajima Vas nazor na erdi botermo a debreceni botermo. Jaky je v nich rozdil a kterou byste mi doporucil? Jsou chute podobne nebo je debreceni sladsi? Nekde o ni pisi dokonce jako o sladkovisni. Mam se bat mraziku a monilioveho uzehu, jak vsude strasi? Pak mam ve hre jeste vylozene sladkovisen Meteor korai, ale trochu me desi ten vyraz tresnovisen, aby to nebylo na ukor visnove chuti nebo neceho jineho. Co byste na ni rekl v porovnani s tema dvema vyse zminenyma? Jeste doplnim, ze stromek bude v Brne, tedy kolem 250 m n m, tepla oblast. Mockrat diky
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|