A co vaše višně?
|
|
 |
 |
host - 224.30 (?) 11.7.2016 23:20
Pane Rafaeli, asi jsem to napsal málo zřetelně, viz synonyma. Lutowka a Morela pozdní jedno jest. P
Napsal jste to dobře, jen já jsem to nepochopil a v souvislosti s Lutowkou se zaměřil jen na její neduhy. Měl jsem lépe a pozorněji číst a ne jen tak jednostranně a rychle...
Děkuji a omlouvám se.
*
*
Ještě si dovolím trochu mimo téma:
Višňové dřevo je celkem výhřevné, údajně vhodné i k uzení, ale jeho těžbu a zpracování na zahradách dost stěžuje obrovský počet jemných větviček. Využitelných větví moc není a těch pár silných včetně kmenů nebo podnoží se velmi špatně štípou.
A jako řezivo, polotovar k soustružení, frézování apod., se mi díky malým výřezům taky moc neosvědčilo...
Rafael.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 234.228 (?), 12.7.2016 10:29
Gerema sa bez postreku proti moníliovému úžehu pestovať nedá, je o niečo viac odolná ako Fanal ale ŽIADNY REZISTENT na moníliový úžeh to nie je. Jano
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 86.137 (?), 14.4.2017 19:26
"Kolik třešní, tolik višní"
Letos by to platit nemuselo - alespoń u nás višně ještě nekvetou a zdá se, že by mohly tomu "hnusu" příští týden uniknout...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 11.7.2016 12:37
Pane Rafaeli, asi jsem to napsal málo zřetelně, viz synonyma. Lutowka a Morela pozdní jedno jest. P
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 224.30 (?), 11.7.2016 23:20
Napsal jste to dobře, jen já jsem to nepochopil a v souvislosti s Lutowkou se zaměřil jen na její neduhy. Měl jsem lépe a pozorněji číst a ne jen tak jednostranně a rychle...
Děkuji a omlouvám se.
*
*
Ještě si dovolím trochu mimo téma:
Višňové dřevo je celkem výhřevné, údajně vhodné i k uzení, ale jeho těžbu a zpracování na zahradách dost stěžuje obrovský počet jemných větviček. Využitelných větví moc není a těch pár silných včetně kmenů nebo podnoží se velmi špatně štípou.
A jako řezivo, polotovar k soustružení, frézování apod., se mi díky malým výřezům taky moc neosvědčilo...
Rafael.
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 11.132 (?), 12.7.2016 10:24
Na vysoustružení cigaretové špičky ideální, na větší kusy dřeva moc nebývá. Na uzení je dobrá. Rozdíl mezi třešní a višní jsem nepozorova.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?), 5.7.2016 21:19
Já používám Meteor Korai a i podle názoru jiných je výsledek výborný.
Souhlasím i nesouhlasím.
Právě vyrábím višňovku z odrůdy Erdi Bötermo. Je to vlastně skoro sladkovišeň. Višňovka je každoročně výborná. Když ale dozrají Morely a Fanaly a vyrobím višňovku z nich, musím (a nejen já) uznat, že je ještě lepší.Ta kyselina prostě do griotky patří.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |