To je úplně jedno. Parním hrncem můžete odšťavnit ovoce zcela bez cukru i s libovolným množstvím cukru až do poměru 1:1. Záleží na tom, co chcete vyrobit. Jestli sirup nebo šťávu na pití.
Místo starého hliníkového hrnce z NDR (už roky odpočívá na půdě) používám doplněk k elektrickému zavařovacímu hrnci. Princip odšťavnění je stejný, použité materiály a pracovní komfort mnohem lepší.
Niektore zlozky wobennzymu su ako stvorene prezit v zazivacom trakte: E. Pancreatinum, E proteasum, E amylasum, E lipasum. Trypsinum, E. Chymotrypsínum,... a tam asi aj zostanu. Alebo idu dalej?
Taťka ho má teď nově a hází do něj vše ze zahrádky, prinesl ochutnat bezový sirup (z květu černého bezu) a mátový, oba výborné a aromatičtějšá než dělaný za studena
To je úplně jedno. Parním hrncem můžete odšťavnit ovoce zcela bez cukru i s libovolným množstvím cukru až do poměru 1:1. Záleží na tom, co chcete vyrobit. Jestli sirup nebo šťávu na pití.
Místo starého hliníkového hrnce z NDR (už roky odpočívá na půdě) používám doplněk k elektrickému zavařovacímu hrnci. Princip odšťavnění je stejný, použité materiály a pracovní komfort mnohem lepší.